RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

Gyurcsány okán...

Ingerlékenység és reflex... az egy képesség, hogy a külső környezet számára, hasznos immár- és aktív módja differenciált változásra adva – idegfolyamataiból összegezve...

Hát van ki lenni jónak nem kíván? Csakhogy sajnos, hogy e sárvilágon éppen az ember küzdve és durván rohan.
Ki ne szeretne élni békességben? Csakhogy a helyzet itt most nem olyan. (BB)

„A solti roma önkormányzat elnöke, volt DK-tag hétfőn az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta: a videót Király György, az MSZP sporttagozatának alelnöke kérte tőlük. Az MSZP erre reagálva azt közölte, hogy Kőrös Gusztáv "súlyosan valótlan kijelentéseket tett", ezért az MSZP és Mesterházy Attila pártelnök jogi lépéseket kezdeményez.
A hírműsorban Kőrös Gusztáv azt mondta, Király György felhívta őket az irodájába, hogy "készítsünk egy oktató jellegű filmet". Azért, hogy azt zárt körben, egy konferencián mutassák be romáknak - mondta. Hozzátette: ott volt a szobában, ahol a videó készült. Közlése szerint a videót Károlyi Attilának, az MSZP Fejér megyei sporttagozata elnökének adta át. Kőrös Gusztáv úgy fogalmazott: "nagyon átvertek minket, kihasználtak minket".
Ebből már Mesterházyék jól kijönni nem tudnak... szégyenbélyeg megmarad mindenképpen. És az sem lehet megoldás, hogy már mindenki mindenkit feljelent, ettől az igazság vagy kiderül vagy nem... a becsület már besározódott, bár érzem, hogy valami itt nem kerek... de béna-párt béna elnöke engem ne vezessen- ez nálam így jön le!
Itt a vége Mesterházynak...
„Bár Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke teljes körű belső etikai vizsgálatot ígért a hamisított bajai videó  ügyében, a Fidesz arra kéri a nyomozóhatóságokat, hogy a DK szerepét is tisztázzák ebben az ügyben - mondta Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője szombati sajtótájékoztatóján.
Mint fogalmazott, a baloldal egy hete bukott le "az eddigi legaljasabb politikai hamisítási botrányban", amikor politikai ellenfeleiket csalással vádolva próbálták leplezni vereségüket, és ehhez még bizonyítékot is hamisítottak. Előre kitervelten megrendeltek, leforgattak és közzétettek egy hamis videót, aztán vádaskodtak. Azonban saját csapdájukba estek, hiszen a rendőrségi nyomozás tényként állapította meg, hogy a nyomok az MSZP-székházhoz, illetve a DK-hoz vezetnek - mondta Zsigó Róbert.
A Fidesz szóvivője szerint Gyurcsány Ferenc egy színdarabot adott elő arról, hogy ehhez semmi köze, de neki már sem a jobb-, sem a baloldal nem hisz.”
Itt már mindenki nyakig? Vagy lehetséges valami tisztázás is? A Fidesz minél inkább tisztáztat, annál inkább gyanúsabb az ügyben... a rendőrséget utasítja, majd a bíróságot is befolyásolja és – megkerülések, körforgások, szédület jobbra és balra dülöngésében csak az igazság vész majd el... hihető itt valami is? Valami van... piszok és szar és fröccsenés, meg vigéci tehetség- hol sírni is nevetni is lehet, ahogy az országot bontják részeire. Egyesek eljátsszák a jámbort, a tájékozatlan, a nem tudom mit is (?) - mások sarokba húzódva - csak gerincre egyenesedni nem tudnak...

Beszéljünk Orbánékról is...

„Kétféle nyelv, kétféle mérték...” de aki lent van, fel nem engedi, hogy  odafent maradhassanak...(!)

A helyzetet ők hozták létre és minden más előidézése is már az ő nevükhöz fűződik. Hagyhatnák már a kommunizmust (ami "csak" szocializmus volt), kreált dolgaikat... mert belelátni a régi dolgokba nem tudnak egyfajta besározó versenyt generálnak- elterelésül, hogy a nép az ellenzékkel (akik már az igazi ellenség itt Orbán-testálásban) foglalkozzon. Érdekük, hogy a fényezés minél csillogóbbá legyen (sikeredjen így), ezért a beavatkozást már nem a kívánt mértékben teszi a hatalom, hanem önmagát is alulmúlva (felülről-) lejárató kampányt indít, amiből (mert a külföld is felkapta fejét mindenütt) kijönni jól nem tudnak ők sem, így a válság mélyül. Magyarország jobban teljesít? - a fenéket porhintés és túlélés... e válságokat és a velük járó tömérdek szenvedést csak úgy lehetne elkerülni, ha az állam nem a saját baráti körét tömné ki, hanem ügyelne az elosztás minden részletére, de mert sajátos az irányítás, különböző irányaik korlátoznak és egyesek felé még a szabadságot is megvonva- csak elképzelés marad a gazdaság megfelelősége, valósága siralmas!
Nem hagynak feledni! Ráismerek minkét oldalra – az együtt átélt idők számtalan eseményére, ebben az időkben és időben közismert vagy csak kevesek által ismert részeire, a gaztettekre (mert voltak és vannak is bőven), sajnos a történelmet is befolyásoló botrányokra... mára sokk... sok minden átfestve, részeit mattulja vagy fényesebb, mint valaha! És elválaszthatatlanul keveredik eggyé a felelősség – személyes élményeik hatásain keresztül a közszájon át forgó történésein az anekdoták sora, de mindig- valahogy valóságot leplezőn. Hazug világban élek, hol – mintha bolond-fők mondanának egy-egy történelmi hitelességet, mert most bennfentesek és okán a hazugság is igazsággá lett szájukból (hiszik és hitetik). Bárcsak ne érezném bőrömön a felületességüket, felelőtlenségüket, a szereplők nagy-részének hitványságát, sílánytalanságát, egyesek jelentéktelenségét... Fidesz-terror van, mely közvetlenségével emelkedik és súlyával és úgyszólván semmit sem mond, de mindent akar! Az ellenzék ellenség, a nép csak eszköz felemelkedésükhöz – és igazulásul... munkájuknak. Nézem a parlamentet – ütésváltások- és a mérleg nyelve a jobbik?! Atya-gatya mi van itt? Bonyolultabb, összetettebb és mégis szerteágazóbb minőségek keletkezése, aminek tanújaként érzékelhetem, a meghatározott „rendet” - fejre-állt- világomat (!) - az ideológiák csatájában, miközben minden körülményt figyelmen kívül hagynak!
Ma hazánk a szégyenpadon ül Európában, növekszik a szegénység, romlik az életszínvonal, magas a munkanélküliség és magyarok százezrei hagyják el a hazájukat a kilátástalanság miatt. Mondanám- a Hősök-tere után hogyan látom e világot:

Ma Magyarország rosszul teljesít...

Ha jól mennének a dolgok, akkor ünnepelhetnénk akár különböző helyszíneken is.
Ha jól mennének a dolgok, akkor mindenki küzdhetne akár a saját céljaiért is.
Amikor jól mennek a dolgok, akkor nem erkölcsi parancs az összefogás.
Amikor jól mennek a dolgok, akkor mindenki lehet liberális, szocialista, konzervatív, zöld.
Amikor jól mennek a dolgok, akkor nincs veszélyben a szabadság.

De ma nem mennek jól a dolgok.

Ma veszélyben van a szabadságunk, ezért állunk mindannyian egy színpadon.
Ma nem mennek jól a dolgok, ezért nem küzdhet senki csak a saját céljaiéért.
Ma nem mennek jól a dolgok, ezért erkölcsi parancs az összefogás.
Veszélyben van a szabadságunk, ezért itt és most mindenekelőtt szabadságszerető magyarok vagyunk, és csak másodsorban liberálisok, szocialisták, konzervatívok, vagy zöldek.

Hogy tudjuk akkor a kezünket nyújtani bárkinek is, ha egymásnak sem akarjuk? Évek óta mindenki az összefogásról szónokol az ellenzéki oldalon. Ehelyett miben sikerült megegyezni egymással? Az elkülönülésben.

Ma a szabadságért küzdünk.

Céljaink holnap, és holnapután is ugyanazok, mint 56-os elődeinknek voltak: szabad és demokratikus Magyarországot akarunk!(F.G.)

Gyurcsány!

És valóban, a feleségével kézen fogva ballagtak a Duna felé, gyalog, mint az összes többi tüntető, sehol egy páncélozott BMW, sehol egy testőr – jó volt látni, hogy számtalan negatív tapasztalata dacára sem lehetett megfélemlíteni.
Az eszén és a karizmatikus személyiségén kívül valahol ebben is lehet a titka, – bizalmat ad és bizalmat kap.
Ami nagyon érdekes volt, hogy a résztvevők egy nagyobb csoportja a beszéde után hazaindult, csak a vak nem látja, hogy ő az, aki vonzza a figyelmet, akire kíváncsiak az emberek, akit szívesen hallgatnak.(PP)

Bezártak- magamba zártak
elmélyülve növő-fogyatkozása tárgynak
esélytelen vélekedésben föntről le
múltból jelenre
                         formát sarjad
egy-érzetben minden gondolat:
kimúlásig egy-ritmusra igazodnak...
Vagyok még - hogy belém merült szeszély  
adja örömét s cinkos-napokat
                         csiszol a hang-
                         a rang -
ha emelt s nem csupán látszatra:
kemény valóságában a ceremóniában
                         alázva-
még dicstelen-diccsel a kakofóniában--(szőke)

2013.10.29.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 222
Tegnapi: 202
Heti: 603
Havi: 4 213
Össz.: 431 662

Látogatottság növelés
Oldal: Gyurcsány okán...
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2019 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »