RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

 

Kampány lenne (?!)

 így mondva tajtékosan most

miként múltban az ok --- (szőke)

 

Nem szimpatikus a jelen... a lázas formabontások mellett a múlhatatlan megrendülés kapott helyet. Nincsenek közösségi gondolatok, személyeskedés pedig ezer. Félelmetes és iszonyatos, ahogy e napok elbánnak az emberekkel – erőből a valóság, s az ár mit fizet érte a nép - az élősködőkért, immár a szabálytalanságok által megvalósulva szolgain lüktet fel. A jelen sivárságával lett drámai a kép! Az ellenzéknél a vesztettség érzése, ekként is tétován a csend vonja magára a kapcsolatok hiányait. A szavazókban egy alapérzés formálódik ki, hogy kirekedt a világból, perifériára került, messze esett mindattól, ami életének értelmet adhatna. Bénító az állapot és félszeg kedélyek elszórt életjelein a veszteglés érzése formáival sem tárgyiasul semmi. Ködösen elmosódott a jövőkép – összhatásában életvágy sem rejlik ebben.

Álmodunk és várjuk a csodát.

A „Jobbik” mozgolódik: banki ügyben, parkolásokban – kilakoltatások ellen, erőt hirdet magából, de lepattan a Fidesz faláról! Vona, meg a hírlapokkal szemben szedi be a bíróság által megítélt millióit, mert fájó az igazság (?) - vagy mert nincs is igazság...(!) kusza halmazat az egész, ahol kukorékolhat a megrészegült látványban vádló panaszosként! Ám a kérdések igazsága, a sok megválaszolatlan kérdés rezeg tovább az olvasóban – hallgatójában is – így ad filozofikus távlatot a borzongató sejtelmesség, miként új színt kap a tartalom és árnyalatain napjaival ott... de neki jól jön a pénz! Szája már befogva... és a tűrés nem kenyere.. soha nem is volt!

Az LMP szaval... az MSZP meg képtelen a letargiából kievickélni – bár néhány jó hozzászólás akad még, de összességben már lefegyverezte magát!

Hallgatni is fájó, de látni is a tehetetlenséget - a pesszimista hangulatot erősíti fel. Együtt süketelve szakít a renddel – összefogásra képtelen, az engedetlenség meg sehová nem vezet el. Megbuktunk... meg, mi a nép is! - a mesetörténelemben egész jó megállnánk helyünket! Három-igazságába öltöztette érzéseit a magyar, hol őszinte pátoszaival vágya a nagy tettekre csak vágyakozása maradt... ám - így a legkisebb sem győz!

Orbán marad 2018-ban is... imádja a sportot – a focit – igaz ugyanúgy nem teljesít, nem hozza eredményeit mint gazdasága, ám „ sportemberként”, jól megmutatja, hogy itt is jelen van a csalás, a dopping és a bunda mint politikájával a gazdaságban... Éljenek a TAO pénzek, a titkosítások – a közpénz, ami elveszti közpénz jellegét! Hajrá! - mi a nép, majd ezüstté bűvöljük a pocsolyát is!

 

Szőke Emil:

időm lejárt

 

Ejnye emberek, segítsetek!

Segítsetek az istenért...

Időm lejárt, veszett a remény.

Engemet már kinevetnek-

megvisel az élet-nélküli élet.

Így lettem egy vén szamár,

akiért úgyse kár...

érzem is itt végemet,

s a vágy? - jaj -

kedvtelen sírba tesz

kifordít egy köpönyeget

másként lett: szellemes! –

 

2017. 11. 14.

 

----------------------------------- 

 

A teljesség igénye nélkül, a Fidesz kongresszusról...

 

Lám az agy virtuskodásai

így enged magához hozzászokni

…bár esélyre nem ráz a tartalom

de leépülésem már kuncoghatom – (szőke)

 

A Fidesz élére újabb két évre újraválasztott Orbán Viktor három feladatot jelölt meg:

- megerősíteni mindazt, amit az elmúlt hét évben elértek;

- elmélyíteni politikájuk szellemi és lelki alapjait;

- és megvédeni Magyarország jövőjét...

Mondhatta volna - mint már mondta is (még előtte), hogy FOLYTATJUK!

De már:

Ennél jóval többet akarunk: azt is keressük, kutatjuk – és ha jó passzban vagyunk,

meg is találjuk –, mi is a mélyebb értelme a soron következő választás megnyerésének, mit is kell tennünk azért, hogy a Fidesz győzelmével egész Magyarország és minden magyar nyerhessen” – mondta. Nevethetek? :) :) :)

Ám „szent” - beszéde múltidőben volt előadott! Számomra hiteltelen volt, hisz semmi (na- jó egy két pici dolog talán) nem lett megoldva, sem a szegénység, sem a béremelés (hiszen az áremelések követik), sem a munkával kapcsolatos dolgok, sem a bűnözés, és a cigányság helyzete sem megoldott - nem úgy mennek dolgaink, ahogy az- az Országházi irodából láthatók!

Az általános szegénység megmaradt! Önfényezésre persze minden jó, ám elég csak egy dolgot kiemelni: egyre több a vagyon az első-számúak rokonainál! - mert „végre-valahára összeszedtük magunkat”. De bennünk, a szájíz kesernyés máris! „A magyarok nem számíthatnak az ellenzékre...”! - ez sajnos igaz... persze annyiban, ahogy rájuk sem!

 

hiú a hatalom

játékszere a nép

nem retten

vívja kemény csatáit

ahol

izzó a gőg s vadharag a bőség...

már „fordulattól tart az előrelátó szív”

átok és vég

...miért is időzzek itt? --(szőke)

„A miniszterelnök szerint ma Magyarországon nem kormányváltó, hanem ellenzékváltó hangulat uralkodik.”

Semjén is előadta magát a baloldallal kapcsolatban: "Mi értékelvű, kipróbált, bajtársi szövetség vagyunk, ők meg olyanok, mint egy tál skorpió" - utalt ezzel az ellenzékre. „Ha mi darabokban vagyunk, ők meg egyben, akkor vesztünk. De ma mi egyben vagyunk, ők meg darabokban, akkor nyerünk.”

Lázár is kitett magáért: „Jobb ma egy Európai Parlamenti hiszti, mint holnap egy kényszerbetelepítési kvóta. Jobb ma egy bábellenzék, mint holnap egy bábkormány” - mondta.

Kövér pedig kibökte az igazságot: „Tegnap este még egyáltalán nem akartam beszélni, de mondták, hogy ez nem lehetséges. A Fidesz egy demokratikus párt, tehát mindenkit azt csinálja, amit mondanak neki.”

Simicskónak nem volt saját gondolata: a honvédelmi miniszter elolvasta Trump egyik új könyvét, amelyből idézte az amerikai elnök bevándorlással kapcsolatos rövid és tömör gondolatait „A jó szomszédot a jó kerítés teszi.” !

A sorosozás sem maradt el – lásd, Rogán kényszeredett humorát: „Van egy ember és van egy terve. Ezt már tudjátok, ugye?”

Orbán hozta a szokásosat, sőt megfejelte azt még egy sajátos mondattal:

„az egész nyugati világban győzni fognak, ezt pedig a Soros-ügynökök is tudják.”

„Nem állunk se faji, se osztályalapon. Az embereket egymással szembe fordító politikát elutasítjuk” - mondta.

Csak csendben konstatálom: akkor miért művelik a gyűlöletpolitikát, oly nagy elánnal, mert idehaza már szembe fordították az embereket egymással – (a pártokat is) - és folytatta így Orbán kicsi-nagy hazugságait... az elfogadásról, tiszteletről, a „Soros-terv”-ről... Megvédi a világot Orbánunk – mindenkit megvéd mindenkitől – csak- ami fontos lenne, hogy magától is (leginkább) megvédhetné a világot - arról egy szót sem szólt...

 

Szőke Emil:

választhatok?

 

...jövendőnk útjait még

éj-sűrű ködébe rejti az Isten

- élvezni így az életet már

nevetve? - békén sem – lehetetlen -

Eszköztelen alázatoddal ne késs hát!

A ma-pillanatán a forma iramló

pillanat volta – hogy ráömlik minden csoda

köznapi szájjal itt undora – apró

forgolódása a bámésznak

apasztó kedvek ünnepélyességére bízva

- mégis közöny vette

remegő dolgaim - néhány perc még erre

majd arra már éveket öregszem -

És jő az „új” - csak hírből ismert pár lépés vele

...kongresszusi- jámbor-játék-kezdete időmben

„mely sürgeti a végkifejletet” –

 

2O17. 11. 13.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 121
Tegnapi: 202
Heti: 502
Havi: 4 112
Össz.: 431 561

Látogatottság növelés
Oldal: Kampány lenne (?!)
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2019 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »