RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

Röviden az újév kapcsán...

Mit feledni kellett, az a fény, a boldogság – csak félve tehet fel a lélek kérdéseket immár... mert mi jön még (jöhet) ezek után: múlt tudata mellett a parancs, mint Orbán belső kényszere s rajtunk teher, és folytatódik (mert az ősök mindig jelen vannak) – az ő tudatán át ível a jövőbe, elnyomorítás benne élő akaratán át a látomás: faji megkülönböztetések sora lett merész aktualitás és a tények tudomásulvétele mellett (hiába meddők vágyai) – tanulság csak benne folytatódik majd... a bizalom meg nem mindenkiben veszett, vannak tartalékai a „jobb” oldalon!
Orbán kívánsága: „Vitorlákat föl! BUÉK 2014!” Nekem csak ez a vers jutott eszembe erről...

Ady Endre:
Új Vizeken járok

Ne félj, hajóm, rajtad a Holnap hőse,
Röhögjenek a részeg evezősre.
Röpülj, hajóm,
Ne félj, hajóm: rajtad a Holnap hőse.
Szállani, szállani, szállani egyre,
Új, új Vizekre, nagy, szűzi Vizekre,
Röpülj, hajóm,
Szállani, szállani, szállani egyre.
Új horizonok libegnek elébed,
Minden percben új, félelmes az Élet,
Röpülj, hajóm,
Új horizonok libegnek elébed.
Nem kellenek a megálmodott álmok,
Új kínok, titkok, vágyak vizén járok,
Röpülj, hajóm,
Nem kellenek a megálmodott álmok.
Én nem leszek a szürkék hegedőse,
Hajtson szentlélek vagy a korcsma gőze:
Röpülj, hajóm,
Én nem leszek a szürkék hegedőse.

Rideg hangulattársítás mellett bennem az igazság kifejezése, az „aszfalt-szennye” benne - így emlékeztet a 2013-as év, imigyen- hangulatára: derengő szürkeség nappali életének kijózanító- kiábrándult valóságában, mégis van valami szomorú pazarlás! Minden változik majd egyszer- az észlelő tudatától függ... ezt az igazságot az ember általánosítani képes - hangulatában nincs elégikus hangulat. Negatív és pozitív keveredések mindennapjaiban optimizmussal vagy pesszimizmussal a dilemma... döntse el - mi érte meg és mi nem - mindenki maga. Ne a pillanatnyi érzelem döntsön, hanem a kötelességből fakadó emberség talán... (politikusainknál leginkább!).
Nem kisebbíteni kívántam az érdemeket, de van még kívánni való bőven! Az automatikus gombnyomogatást talán feledni kellene! - mert az élet visszafizet mindent mindenkinek – tudomásul véve olyan- amilyen és a közönyre meg lesz a válasz is közönnyel (a fegyvernek két éle van) és ha elidegenít, minden fordítva is elsülhet...
„Egymás mellett és egymás ellen nyílunk /.../
Megtört gőgben összeakadva, mint száműzött, koldus /.../
S úgy nézzük egymást szomorúan, kíváncsian s mindent tudóan...”
Ha ember vagy:
“Időt kell szakítanod embertársaidra, tégy valamit másokért, ha még oly apróságot is — valamit, amiért fizetséget nem kapsz, csupán a kitüntető érzést, hogy megtehetted.” (Albert Schweitzer)
Lám! - az  "életörömmel megélt hazaszeretet" is imigyen, melynek fontosságát hangsúlyozta az államfő újévi beszédében.
"Van mire vigyáznunk, van mit gyermekeinknek továbbadnunk, van hazánk, van múltunk és van jövendőnk, van miért őrizni szívünkben a reményt" - sorolta. Meddig is?

Testtelen csak a nyelv...
végül rossz híred van!
A jelen tépi mellén köntösét le,
parazsával az érzet benne...
s benne Hannibál üvölt ma:
                    át- át- a hegyfokán!
Álom-ült- agyán már csöndje vett..
Hitvány lettem, hitelem nincsen,
vissza így fog, ki- most trónusán,
őrködik életem felett- és hiteltelen...
Hogy vitatkozhatnék itt? - ha úgy jönne,
tévedés joga nála s nem látja be,
„...hogy ő is lehet hibás ha...”
árad belőlem az indulat... idegpályám rostjain át,
hol eggyé torlódik öröm és gond,
részben egyéb mássá alakulva
„az illem különbségein”--(szőke)

Boldog Újévet! Választás lesz... ami már előre lezsírozott. Ebben részes az ellenzék is – változást nem hoz, legfeljebb szinten maradhatunk és futjuk a köröket, mert a pénznyomdák még bírják kapacitással, a fogyasztás még sem pörög fel... megtakarítás nincsen (nem is lehet- akinek van pénze, az külföldön tartja, akinek meg nincsen, jó, ha jut élelemre).
Majd Ázsia segít? - hova kötelezett bennünket a piros petty, és a testvériség...? Vicc! - nem gondolhatják komolyan. Tehát marad minden szinten (legfeljebb és jobb esetben, így is). Orbán harcaival, háborúzásaival csak a szarkeverés utáni szag állandósulhat! Erőszakot vesznek rajtunk (a népen), mert a nyomor a legnagyobb erőszak, mit elkövettek és elkövetnek rajtunk... mert Magyarország jobban teljesít?! Kit értünk Magyarországon, ha nem a népet... csak nem a Fideszt és a fos ellenzékét (a pártokat)?

Ló éve...

 - és szülötteinek:

Munka: Új feladatok adnak új lelkesedést a munkahelyeden. A siker magával ragad, de jobb, ha nem felejted el, honnan jöttél.
Egészség: Egészségügyi szempontból kedvező lesz az év, de a fennálló problémáidat ne hanyagold el.
Szerelem: Gondold át alaposan a nagyobb lépéseket, nehogy félreértsék a gesztusaidat. Arra is nagy szükséged lesz, hogy elég időt adj a szerelmi életednek.
Pénz: Anyagilag valóságos ajándék ez az év, intelligenciádnak és magabiztosságodnak köszönhetően mindig megtalálod majd a legjobb üzletet.
Kérdés, hogy mennyire „dakota” és- ha már megdöglött leszállnak-e róla?

Orbánunk a nyúl évében született: épp ezért, olykor kicsit körülményes, nehezen dönt, főleg fontos kérdésekben ingatag, bár megpróbálja erősnek mutatni magát. Meglehetősen konzervatív. Nem siet el semmit, életében legfontosabb a biztonság. Ha változtatnia kell valamit vagy valamin, szenved tőle. Igen érzékeny típus, meglehetősen gyanakvó is, hajlamos mindent félreérteni, könnyen megsértődik. Hangulatember, olykor igen vidám, de gyorsan le tud törni, látszólag ok nélkül.

Nos a gazdaságunk és a pénznyomda gépei csak úgy dübörög- pörögnek, bár: az uralkodó gazdaságfilozófia arra nem volt képes, hogy előre jelezze, s közben meg tudja magyarázni, hogy legyen valamilyen használható prognózisa arról, hogy egyáltalán mi lesz a világgal.... világunkkal: Magyarországgal! A válság maradt. A válság egyben, sőt legfőképpen, az uralkodó globális véleményhatalomként működő elbeszélési mód válsága.
Pontosabban annak a számunkra evidens ténynek a napvilágra kerülése, miszerint az uralkodó beszédmód eleve hamis, és a fő célja, hogy ebben a hamis értelmezési keretben tartsa az emberek minél nagyobb részét.

Esélyeink elszállnak...

„A magyar nemzetként megnevezett emberi közösséget ugyanis ma olyan vélt vagy valós törésvonalak szabdalják,
amelyeket még elbeszélni sem nagyon tudunk, nem hogy áthidalni. Már pedig e nélkül nehéz lesz megoldást találni egyre súlyosbodó bajainkra. És legfőképpen nehéz lesz elmozdulni a méltó és emberséges létmód felé. Amit tudni vélünk, az az, hogy a világot egy magát nem létezőnek tekintő szuper-hatalmi- struktúra irányítja, amely most már nem egyszerűen gazdagodni akar, hanem hatalmának szüntelen növelésében érdekelt, következésképp végzetesen mértéktelen, és e mértéktelenség létében fenyegeti a világot.”

Tehát háborgunk- harcolunk... háború zajlik, és nekünk az lenne a feladatunk, hogy megvédjük magunkat. Ehhez azonban arra van szükség, hogy nyíltan feltárjuk a helyzetet, és merjünk szembesülni azzal, hogy a közös az érdek - megtalálása azért sem lehet egyszerű feladat, mert az is kérdés ma már: egy nemzetet, pontosabban, nemzetet alkotunk-e még egyáltalán?

2014.01.02.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 40
Tegnapi: 295
Heti: 1 002
Havi: 4 612
Össz.: 432 061

Látogatottság növelés
Oldal: Röviden az újév kapcsán...
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2019 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »