RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

Orbán idő-játéka...

„...nemzetközi cégeknek erős érdekképviseletük van Brüsszelben, a dolgoknak pedig az a rendje az európai politikában, hogy ők továbbra is tiltakozni fognak a bankadó és a különadók miatt.

„Ezek a csoportok továbbra is ellenfeleink Brüsszelben” – tette egyértelművé Orbán Viktor, hangsúlyozta azonban, hogy Brüsszelben is vállalni kell a gazdaságpolitikai vitákat.

„Most azonban sokkal több töltény van a tárban, mint korábban volt, vastagabb a muníciónk”, hiszen megjöttek az eredmények – mondta a kormányfő, felsorolva, hogy az államadósság csökken, a költségvetést ellenőrzés alatt tartja a kormány, a gazdaság nő, a külkereskedelmi és a fizetési mérleg rendben van és a devizatartalékok is jó szinten vannak.”

Nézze meg már valamelyik pszichológus vagy – csoport, hogy mire utal a sok harc, ellenségkép (?) - kezdődött a fülkeforradalommal (mára tagadva az), az Eu-val vívott harc folytatásban, majd a háborúzás, csaták, harcok, kokik- sallerek és most a muníció- tölténytár stb... Normális? Brüsszelre sem társként tekint, mint ellenfélre inkább, akivel meg kell vívnia harcát! Nekem ez nagyon nem tetszik... lesz még bajunk és nem is kevés!
Itthon a félország nyomorban- és dicsőséggel nyugtázza Orbán a munkát („hiszen megjöttek az eredmények”)... jajkiáltások és sóhajok hozzá fel nem érnek. Nem értem ezt az embert- ez már nem egy kamaszos lelkendezés, hanem egy Janus-arcú vezér hatalomvágyát tükrözi inkább. Nálunk meg az idegeinkbe maródott életérzés, amelyből nincs felállás - a hatalom tévelygéseiből, hibáik és vétkeik súlyától összeroppan a nép. Hiúság és becsvágy uralkodik fölöttünk, hol a gőg ítéli szenvedésre az ország felét!
Elment a kedvem mindentől... félve várt a jövő, mert e fájó jelenben megértés nincs, és a kínzó múlt kérdéseit vetíti elénk mégis, Orbán idő-játékain! És éppen az a megrendítő benne, hogy olyasmit kér tőlünk (követel helyesebb szó itt), amit nem adhatunk meg. Nem kaphat feloldozást - mondom az emberi szenvedés jogán (!) - mert e jelenben a múltról hazudik (holott halottainkról csak igazat szabad mondani), és majdhogynem azt kéri: „hazudjuk széppé azt is, ami nem volt szép” az életben (a történelemben) - „remekké azt is, ami romlandó...” - és „bűvöljük ezüstté a pocsolyát is.”
A gazdaság tragikus a „szép” kép ellenére is... hazugság mindenütt - csak a képzelőerő kapott tág teret, így tékozló a politikájuk!
Hazaárulás, ha van ellenvélemény? „Világos kérdésekre akarunk világos válaszokat, nem a mantrát a kettős beszédről és a hazaárulásról" –  mondta dr. Gurmai Zita. „Borzalmas év lesz 2014 - így látják a szakértők...”
Persze, hogy kell a képzelet, de- ha már a bőr érzi... nos- s nem a dilettánsra gondolok, mégis mára elzárkózott véleménnyel bír a tudós is – mindenhol lappang valami Orbánból (ez diktatúrájának következménye!) - gazdag és szegény, fordulatok és fondorlatok- nemes és nemtelen megkülönböztetéssel a mesebeli tündérországtól a putriig (a pokol látomásáig) – botránkoztató, megbotránkoztatók! Ahogy  Orbán mondja: „Most kell igazán felszívni magunkat”!
Mindez álomszerűen félelmetessé teszi a jelent... egyre ijesztőbb dolgok kaptatóin lihegünk (csúcs nincs- a szakadék jön, ami szakadást hoz – még sejtelmességgel,) ha a szakadék feltárul előttünk már késő! Létünk egyre bonyolultabb, a következményeinek sejtésétől szorongunk, s a jelenségek még így sem érthetők? A sárdobálás folytatódik...Sorstalan itt és árnyalatain
jeges tájai... kálvária-útjain
sár- és benne a tartalom magamban,
bírom töredékeit -
Míg zajong a hatalom önámító szokásain,
a nép kicirkalmazott szavain
halni készülődik...
önsajnálatra méltatlan
„nincs senkinek miért csodálnia” itt!-- (szőke)

2013.11.16.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 113
Tegnapi: 202
Heti: 494
Havi: 4 104
Össz.: 431 553

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán idő-játéka...
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2019 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »