RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

Koalíció...

Elkezdődött, amit már rég meg kellett volna tenniük a baloldalnak. Bajnaiék kezdik a kiegyezést? Mesterházy, aki a legnagyobb ellenzéki még mindig vacillál. A rendszerváltók akaratáról beszélt Bajnai. Gyurcsánnyal és a többi „kis”-párttal is szövetségre lépne... huh! - furcsa az élet, a lecsúszók diktálnak, míg a felfelé kúszóktól elvárják, hogy a diktátumok elfogadásra kerüljenek...
Gyurcsány helyébe (de nem vagyok a helyébe) nem tennék engedményt és külön méretném meg a pártot... ugyanis a sírból hozta vissza magát és alulról építkezett felfelé, míg elérte, hogy Bajnaiékat is lekörözte. Most már elvárnák tőle, hogy csatlakozzon hozzájuk és rájuk szavaztassa híveit. Egy nagy szart! Eddig nem hittek neki – mint ahogy ezután sem fognak hinni, de mert kikínlódott magának egy tisztes helyet, most elvárnák, hogy arról mondjon le! Ha megteszi, az a gyengeségét mutatja és azt, hogy nem meri a felelősséget felvállalni, inkább annak az áttestálását vállalja fel. Tét nélkül kritizált volna? Mondta a magáét? Megvezette szimpatizánsait? Nem hinném, hogy tudatosan tette, bár a lemondás ténye itt nagyon közeli!- és arra tendál...
Gyurcsány, ha meghajol, az a végét jelenti majd – a „szélsőségek” egysége letiporja – a lejáratása már tavaly elkezdődött a baloldalon is... a történelmi-helyzet még bonyolultabb, mert már nyilvánvaló, hogy Orbánék egy diktatúrát építettek ki (így, ez már 2010 közepétől látható volt a kizárólagos hatalomért folytatott harcban), de- a most nagyobb szeletet követelők még mindig nem arra hegyezik ki a kampányt, csak táplálja hazugságait az mszp is, míg Mesterházy nem kerül középpontba (ennek így semmi értelme) – a valóság: amiben szenved sok millió szegény- náluk (az mszp-nél) ez egyre inkább képzeletivé, gondolativá lesz, zavaros és felkavaró ilyetén minden akciójuk. Semmivel nem jobb- sem Bajnai, sem Mesterházy egy akármilyen harmadiknál, mert önzők- az ígérgetésig eljutottak, és lesz még tovább is, de azok realitása nulla, mert pénz nem lesz! Az az idő elmúlt, hogy a feneketlen bőségszaru onthassa a pénzt, legfeljebb a belenyugvást hozhatja el a megváltoztathatatlanba! És akkor a sok ígérgetés mit ér? Tehát, ha Orbán marad, akkor minden így marad – ha az ellenzék győz (kivárni a megoldást már nem lesz időnk: abba belepusztulunk), minden rosszabb lesz... Orbánék irányítják őket ezek után is... szebb jövőt láttatni nem tud egyik sem: se a jobb, se a baloldal (ami már nincs is, csak a hatalomért ácsingózók hada rajtunk!).

...és mit tesz Isten?

Lám!- A Demokratikus Koalíció üdvözli Bajnai Gordon és az Együtt-PM kezdeményezését a teljes körű demokratikus ellenzéki összefogás megvalósítására. A DK álláspontja szerint az ellenzék győzelmének és az Orbán-rendszer megbuktatásának legnagyobb esélyét a közös jelöltek, a közös lista és a közös miniszterelnök-jelölt jelenti. A párt ezért bármelyik pillanatban készen áll az együttműködésről szóló érdemi tárgyalások megkezdésére.

Gyurcsány Ferenc
elnök, DK

Hogy baszd meg! Eddig csak egy nagyszájú anarchista voltál? - netán egy érzelgős szélhámos, aki mondta a magáét és elhitette, hogy tenni is képes volna, de mikor itt a lehetőség- már megint megfutamodik, mint azt tetted  2009-ben? A francba! Elérted volna a csúcsot és már nincs tovább... híveid tőled várják jobbrafordulásukat – vagy itt a búcsúzás ideje jött volna el? - hol – mint Bajnaival, mint Mesterházyval jön a dialógus – amely majd fenségesen zordul –
és a hűs -fény árnyékában lelked teszed erre a békülésre? Itt egy élet hitele a tét, ezt nem veszed észre (a sajátodé)? A távlati gondolkodás mást mutat, létrehoztál valamit, ha nem is a tökéletest, de jót... és veled születtek újjá a hívek (mi több általad), amit feladni készülsz – nem azért voltunk melletted Ferenc, hogy megcsalj bennünket (tudnod kell: csak veszthetsz az egyességgel, mert nem nevezném összefogásnak, csak a sokaságból – mint ellent – hogy- ez az álságos és képmutató társaság kiszemelt magának!). Tárgyalgattok majd, hogy ki- veled volt eddig, most elhallgassanak? Álláspontodat ilyetén bírálom, konkrétságodban lettél kósza és határozatlan – sajnállak! - bár a politikában minden lehetséges, de a hit, ha megrendül egyszer, azt visszahozni csak nagy-nagy nehézségek árán lehet (és ezt Te ne tudnád?), mert:
„tartalmaidban ott bolyong
az öntudatlan örökkévalóság.”
Mi a nyugodt szemlélődés békés csendjéből indult, az itt – ma - az eksztatikus megrendülés lélegzetelállítóan fojtott némaságával ér véget!
Hiba és bűn és keveredés a közvetlenül látható valóságban, az emberi-társulás szövevényébe (mint mélységbe) veszik... a társítás és veszett-tartalma, hol a létezés is kérdőjeles – értékei titkolva még – amelyeket a kritika legritkábban merészel érinteni s amelynek érintése nélkül minden kritika illuzórikus marad. Biztos, hogy ezt akarod?
Érdemi tárgyalásokat, azokat, amit a véglet társít egymáshoz? Ennek a kapcsolatnak csak sóvárgás a neve – a lényeget nem lehet meghámozni és igazsága megnevezhetetlen, csak hamis, hogy összefognak: mert ez lenne az egyetlen lényeg, de már megkésve és a hatalomra-törők kegyétől függ, hogy milyen lesz légköre a létezésednek (erődet megtörik, ez a céljuk). Feladod? - csak mert magaddal is elhitetted, ezzel lesz nagyobb az esély Orbánék leváltására, miközben tudjuk- csak rosszabb lehet minden! Nosztalgia a megfoghatatlan, az elérhetetlen felé? Téged magadba felejtenek és megküzdhetsz – immár két-oldalról is - a rettegéssel, amely majd bensődből indul el, és belülről idézi rád a kívül motozó kísértetujjakat, a kapaszkodó „nehéz illatokat: belülről fojtogat az egyedüllét iszonyú félelmével”!

...ma-görcsében viselt az akarat,
megviselt
       felszakított torokkal,
közönyhalmán félelembe ott okkal
“százezrei – gazdátlan préda parlag,”
     de szavában ég a lét
      rám ég,
és eggyé fürdet a még kihűlt némaságban — (szőke)

2014.01.06.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 99
Tegnapi: 187
Heti: 1 498
Havi: 3 658
Össz.: 423 978

Látogatottság növelés
Oldal: Kolalíció...
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2018 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »