RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

Politikus vagy giliszta...
...tekeredik jobbra- balra.

A szocialista politikus általában csak van,  és aki semmiféle közösséget nem kíván vállalni a nyomorgókkal, leginkább lenézi őket és jó magyar szokás szerint őket teszi felelőssé sorsuk alakulásáért.
Nyomorgunk, kit érdekel? - itt nem csak a cigányok nyomorognak, hanem a lakásukba beszorított szerencsétlen öregasszonyok is, a nagyvárosok munka nélkül tengődő nincstelenjei is, a rendszerváltás veszteseinek sokmilliós hada is.
Nyolcszázezerre becsülik a cigányok számát, a létminimum alatt élők száma meg majd’ négymillió.
Érdekli őket valaki?
Még a választások előtt is, legfeljebb csak sajnálkozni szoktak, hogy ez az a réteg, amelyet nem lehet elvinni, szavazni – de hát, egymásközt, kire szavazzanak?
Az MSZP ma olyan, mint a liba az udvaron – kemence befűtve, a gazdasszony már ott áll a pitvarajtóban, kezében késsel, hóna alatt tállal, a Libus meg – kiváló helyzetértékeléssel – azon töri a fejét, hogy hogyan tudna még egy kis plusz kukoricára szert tenni.
Ha nem történik néhány radikális lépés, akkor ennek a pártnak annyi, és ezzel befellegzett a magyar baloldalnak is, merthogy több baloldalinak nevezhető párt jelenleg nincs a pályán, legfeljebb a nézők között ágál egy-két tömegtámogatás nélküli pártocska. Furcsasága összevisszasága és a káosz rajta minden súlyával - illeszkedőn mégis, ami valami olyant fejez ki, hogy egyszerre hat az evidencia és az invenció, és a látszat rajtuk, hogy önmagát figyelje- a „dadogó” lét helyett! Ki lemond, ki nem. Kinek maradnia kellene, az elmegy, kinek mennie kellene, az marad! Elsötétedik a jelen és apokaliptikus-képpel közelit a lelkiállapotokhoz...
Olyanokról meg aztán ne is beszéljünk, mikor egy vesztett választás után a pártelnök legfőbb gondja volt, hogy visszanövessze világszép szakállát.
Mit mondjak – infantilizmus az ilyesmi, ad némi magyarázatot a helyzetre…
Szóval ez van a baloldalon, mondjuk, én a jelenlegi helyzetben nem engedném Szanyit Brüsszelbe…
Egyszóval: a politikusok tekintélye mára a bányászbéka feneke alatt van úgy száz méterrel, – a magyar politikai osztály megbukott, a magyar maffia meg virul.
Hozzájárul ehhez az állapothoz az is, hogy ha feltesszük egy konkrét párttal kapcsolatban a kérdést, hogy kinek az érdekeit képviseli, hát nagy bajba kerülünk...
Lám mennyi tátongó mélységű stigma, mennyi szalmaláng vele... kontraszk a bonyolult dialektikában- emelkedjünk vele? Komikus az érzet mégis, ahogyan drámai az emlékezet, szelektív mássággal bírja a létet...
Ki jobb, ki bal- már midegy... (!)


Az ember öregszik, ahogy egyre öregebb
megtelik az évekkel -
mi múlt azzal melengeti testét,
s borongatja lelkét emlékeivel...
és már bottal tapogatja előre-lépteit.
Így vagyok még – gondjaimon az élet -
anyaga hogy maroknyi lett
arcomra csókot csak a „szél” lehel hidegével.
Hosszan nézem a teret...
nem fogadja senki köszöntésemet,
csak egyedül vagyok és már fölösleg –(szőke)

2014. május 30.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 128
Tegnapi: 202
Heti: 509
Havi: 4 119
Össz.: 431 568

Látogatottság növelés
Oldal: Politikus vagy giliszta...
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2019 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »