RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

A magyar igazság...

Színház az egész világ! Túlfeszíti a politika az erkölcsi húrt. Szigor mindenkivel szemben csak magukban nem veszik észre, hogy a műveltség, élethivatás és a társadalmi helyzet – így együttesben – kötelez!
Képviselők képviselnek, harcolnak, érvelnek, ha kell értékelnek...
A lehetőségeket ki kell aknáznunk és épp általuk, ezért képviselnek bennünket. Bele kell érezniük az egyének helyzetébe magukat-  úgy, mint a közösségekhez való tartozást szorgalmazva- az összetartozás erősítése érdekében. Kell, hogy érdekelje, és örvendeztesse vagy bántsa, nyomja, aggassza, sértse az emberek problémái, aminek az országgyűlésbe hangot kell adni! Elvárás feléjük... vagy agyő! Közembereknek kell lenniük, hogy tudjanak egységbe forrni, egységesen haladni, szolidaritást vállalni: mindnyájan egyért és egy mindenkiért. Le kellene már szokniuk a képviselőknek a páholyból való bírálgatásról, kifogásolgatásról, jobbantudásról és ócsárlásról, csak azért mert Fideszes, nincs (nem is lehet) több joga, mint a más szervezetekhez tartozó képviselőknek... bármennyire is ezt kívánják sugallni!
Most jön a leépítés, ami nem baj, ha a minőség ( a minőségi emberanyag) vele jobb...
„Horváth András volt adóellenőr november 8-án sokkolta a közvéleményt kijelentésével, miszerint a kiemelt adózokkal, vagyis a legnagyobb magyar cégekkel és multikkal igen elnéző az adóhatóság. 1700 milliárd forintra is rúghat a magyar államnak okozott kár. Horváth, állítása szerint, korábban nemcsak főnökeit, de kormánytagokat is értesített a feltételezett áfacsalásokról, ám bejelentéseivel senki sem foglalkozott, a kifogásolt ügyekről pedig leállították.
A NAV visszautasította Horváth állításait, rágalmazás miatt feljelentést tett ellene, legutóbb pedig azzal állt elő, hogy a volt NAV-os nem is volt soha adóellenőr, ergo nem láthatott rá az említett ügyekre.”
Mint látszik, hiába van igazad, ha nem vagy a hatalommal és nem a Fidesz szekerét tolod, kimondtad magadra az ítéletet! Soha többé igazad nem lesz, nem lehet... egyértelmű hadüzenet minden tisztességes állampolgárnak, hogy- aki jelenleg Magyarországon megpróbál tisztességtelen ügyleteket felfedni, akár a saját egzisztenciája kockáztatásával, azon nagyon hamar rajtaüt a rendőrség. Rávilágít a hatalom kapzsiságára, de elvétve csak az ellenzék hibáit mutogatják mégis... ahogy az egyik Apostol mondta egykor: „ Minden bajnak gyökere a kapzsiság” (I Tim, 6, 10) A saját bűnén egyik sem ütközik meg – mohó pénzvágyukat kielégítve, haragjukat mégis azon töltik ki, akik szólni mernek. Mára a hatalom elvesztette minden józanságát, mohó a vágy bennük, de fukarságuk is így... Mindenféle igaz, fél-igaz és álokkal másnak minősítik bűneiket: takarékosságnak mondják, előrelátásnak, józanságnak, bölcsességnek, és buzgó kereszténynek vallják magukat a nép előtt! Milyen jellemző erre a hatalomra, hogy fösvények, és elárulják magukat így úton- útfélen! Mint Máté anno, mikor az Úr felé tekint, de keze a pénzen tapad. „A fösvények azt hiszik, hogy pénzük urai – pedig inkább rabszolgái.” Horváth nem tett mást, mint amit diktált a becsülete- feltárta a valós tényt... rávilágított a hibákra! Mondhatnám: tette dolgát!
Így van ez mikor a vágy találkozik a lehetőséggel és gyakorlattá így lesz: ha jövedelmező hivatalt kívánsz és kevés munkát, akkor legyél Fidesz-tag... pedig mind ez a jellemtelenség (mutyik, és mindent csak maguknak) – becsületbe vág, lelkiismeretbe (ha tudják mi az), mert bűn, ha van hitük – helyesebben, ha volna hitük!
„Az egyenruhások csütörtök reggel fél 8-kor szállták meg Horváth András lakását (ÁVH-s módszer). Iratokat vittek el tőle, benne azt a zöld dossziét is, amely a volt adóhivatali dolgozó állítása szerint azokat az információkat, cégneveket tartalmazza, amelyek a kiterjedt, milliárdos áfacsalásra, az abban részt vevő vállalkozókra utalnak. Elvitték a számítógépének merevlemezét is –
Horváth szerint átadtak neki egy papírt a rendőrök, amelyben az áll, hogy jogosulatlanul vagy a céltól eltérő adatkezeléssel elkövetett személyes adattal visszaélés bűntettének alapos gyanújával gyanúsítják.”
Szólj igazat és betörik a fejed. Az ellenzék mit tesz? Semmit... pedig most kellene lármázni, fellármázni Európát! Hol a bizottság?- és a sajtó? Ők alakítják a közvéleményt (vagy nem?) - és a közvélemény semmit sem számít? - amely kifejezője, sőt állítólag alakítója a nemzet akaratának!
De van, lehet akarat itt, hol a bűnös tartóztattatja le az igazmondókat? Milyen rendszert építünk? Ki a Fő? - ha benne sincs erkölcsi nyomás irányukban? „A volt APEH-NAV-dolgozó szerint Varga Mihály miniszter reakciója is alátámasztja, hogy a kiemelt, nagy adózókat nem ellenőrzi senki, így az áfacsalást sem tárja fel senki. Horváth újságíróknak beszélt arról, hogy fél a letartóztatástól, de konkrét vádak ezúttal sem hangzottak el az ezermilliárdos áfacsalási botrányban.”


Az LMP társelnöke szerint az akció világos jelzés arra, hogy senki ne merjen "a nagy halak után kutatni".
Az LMP rámozdult az ügyre... lám mégis csak van emberség! "Ennyit ér a bejelentővédelem Magyarországon" - jelentette ki Schiffer András, hozzátéve: az LMP felajánlja jogi segítségét Horváth Andrásnak és támogatja a csütörtök délutánra civil szervezetek által rendezett demonstrációt is.”
Mit tesz a kocsmai mámor a hatalomban- rá a válasz várat magára... az ellenzék hallgat (mszp, ki- magát tartja a legnagyobbnak), mint ahogy szokott – hangját még mindig csak Gyurcsány adja, a hódolatot vagy hódítást követelő másik irányába. Hogy állj és ne tovább (!) - magas mércét rakott volna? Fenéket csak egyszerűen emberibb: a teljes szabad életet állítja szembe az emberi jogokat szóban és tettben megtagadó rendszerrel... nem csak beszélni kell, de tenni végre! Így nem tagadod meg az Európaiságod.

„A Demokratikus Koalíció elnöke azt mondta: miközben az ország lecsúszik, kiépült "Orbán Viktor maffiaállama".
A DK bátor, szókimondó kampányra készül, amelyet február 15-én kezdenek meg - jelentette ki, hozzátéve: nem sok pénzt, hanem több nyugalmat és az emberi méltóság tiszteletben tartását ígérik.” Erkölcsi tartást így ad az értelem s oszlatja a szellemi sötétséget, mi már elviselhetetlen lett mára! Mert abban majdnem egyetértés van, „hogy a Fidesz-kormány az nem volt, ez csak valami horpadás a tér-idő kontinuumban, becsapódó meteor fekete DNS-sel.”
Ám a koncepciótlan mszp, erőtlen és széteső ellenzék - próbálja elhitetni magáról, hogy nemcsak a Simicska-Orbán kormány leváltására képes, de az azt követő kormányzásra is, bár ezt saját maga sem hiszi el. Néha "vakaródzik" ugyan immel- ámmal, de leginkább teszi a semmit (ahogy az náluk, már a ciklus elejétől szokás!) Megjegyzés: estére már fölébredtek ők is Horváth ügyben!

Bezártak- magamba zártak
elmélyülve növő-fogyatkozása tárgynak
esélytelen vélekedésben föntről le
múltból jelenre
                         formát sarjad
egy-érzetben minden gondolat:
kimúlásig egy-ritmusra igazodnak...
Vagyok még - hogy belém merült szeszély  
adja örömét s cinkos-napokat
                         csiszol a hang-
                         a rang -
ha emelt s nem csupán látszatra:
kemény valóságában a ceremóniában
                         alázva-
még dicstelen-diccsel a kakofóniában--(szőke)

2013.12.19.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 208
Tegnapi: 202
Heti: 589
Havi: 4 199
Össz.: 431 648

Látogatottság növelés
Oldal: A magyar igazság...
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2019 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »