RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

 

 

Az időjárás előrejelzéséhez egy adalék... lásd (2015 december):

Felidézték: az ünnep közeledtével már hetekkel vagy hónapokkal előre felteszik a meteorológusoknak a kérdést, hogy fehér lesz-e karácsony. A meteorológiai szolgálat kiemelte, hogy

a tudomány ugyan folyamatosan fejlődik, megbízható, szakmai szempontból alátámasztott számításokkal sem lehet hét-tíz napnál hosszabb időtartamra előre jelezni az időjárást”.

Véleményem tehát:

...a fentiekből, csak annyi igaz, hogy a csapadék mennyiségét, helyét nehéz előre megjósolni, a többit igen (általánosan), ám a jóslás nem tudományos – ez igaz – viszont a népi megfigyelés, a népi bölcsesség túltesz a tudományon – eddig!

Nem lehet előre megmondani? Ezen az oldalon leírtam a 2015 időjárás-előrejelzését 2014 decemberében... mit láthatunk? Döntsék el azok, akik olvasták és olvassák!

Még valamit hozzáfűznék (csak érintőlegesen- és minden tudományos alapot nélkülözve) - divat a felmelegedést emlegetni – valóban van – létező probléma- és itt van a nyakunkon, de az embereknek vajmi kevés köze van hozzá (no- egy kevés), ám a magyarázat hibás, mert a Föld- az ózonlyukon keresztül kijavít mindent... azon keresztül „lélegzik”- ezért van az, hogy hol kisebb, hol meg nagyobb. Igaz, de a magunk érdekében, kell legyen változás a hozzáállásban is, merthogy a sok szennyezés nem tesz jót a levegőnek, és befolyásolja a levegő minőségét és a légköri viszonyokat... a kémény-filterek használatával, a gépjárművek hajtóanyagának megváltoztatásával, az erdők visszatelepítésével máris sokat tettünk a levegőért.... a víz nagyobb probléma, nagyobb kihívást jelent az emberiségnek, pláne, ha a felmelegedés szárazsággal is párosul.

Jelenleg a Föld belülről melegszik, ciklikusságát az ember nem tudja befolyásolni (a Föld- történetében mindenre van példa!), igen- jelenleg a magban történik változás, amit észlelni- a rengések felszaporodásával fogunk és a vulkáni kitörések kapcsán szenvedjük el- és meg- a következményeket.

Ez még eltart egy jó hosszú ideig – a lehűlés is megjön majd... ennek idejét nem tudni... évszázadok- évmilliók? Ki tudja, ha tudomány sem? - bár az okok ellen tenni nem tudnának úgysem, bármennyire is fel vannak készülve technikailag- tudományosan... s épp ezeket a feltevéseimet, az időjárás előrejelzéseinek tudományos gyatraságain keresztül, annak kapcsán adott válaszaikkal igazolják vissza... és ilyetén előadva – a fellelt létezők mellett is - az előfordulható „semmit” - miként egy hétre előre sem tudnak jelezni... (nem én találtam ki, ők mondják... a „tudósok”)

 

félig itt

 

...botrányok sorával mára -

bennem riad a lélek

próbára

együtt-érzőn nem

de félelemben-

miközben

rajtam a lét keze-nyoma

mert

fojtogat alapos hévvel -

félig így minden...

félig lerohadtan...

félig takaratlan...

ámulva és ámuldozva

már a szín és a forma – (szőke)

 

 

2015. 12. 19.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 226
Tegnapi: 139
Heti: 727
Havi: 2 887
Össz.: 423 207

Látogatottság növelés
Oldal: Az időjárás előrejelzéséhez egy adalék
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2018 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »