RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

Megsegítve... (?)

- avagy a nagy siker!

 

Szándékosan megvezette az országot az Orbán kormány, a banki ügyekben. Nem kaptunk semmit, de ők jól dolgoztak és megoldást kínáltak a hitelek problémáira. Semmit nem csináltak- és a tudatos gondatlanság vezérelte magatartásukat, mégis az értünk izzadmányos munkának számítja be... Imigyen számoltak a cselekményeik következményeivel is, annak eredményeit kizárólag csak maguk javára számolták - akinek pénze van vagy volt, az 180 Ft-n végtörlesztéssel élhetett és élhet most is... (?) - de ennek ellenére az ismeretek tükrében, mégis a semmit adják a köznek és az egyéni elszámolások sem az előrelátás hiányai, hanem tudatos „lehúzás”, amiként a forintosítással még többlet költséggel is számolhatnak. Nyeresége a hitel felvevőnek ebből nincs. Csak ráfizettünk a kormányzati „megsegítésre”!

Ha tudnám, hogy tudathasadásos zavar okozta, ami képtelenségüket adja, akkor felmenteném őket, de még a kormányzás alól is. Nem megbántani akarom Orbánt, ezt a népi- érzékenységű kormányzót, de - a nesze semmi fogd meg jól - ideje már rég lejárt... hogy az ország fele már oly mélyre került, ezzel már nem lehet viccelni, ég a gyújtózsinór- és csak idő kérdése, hogy a produkált túlfűtöttségükből származó hatalmi téveszméik következményeként mikor következik be a robbanás...

Az erő meg erőszakot fog szülni, amit a nép elviselni nem fog.

Majd egymillió embert sikerült most még nagyobb bajba sodorni... azzal- hogy az eredeti okot elfeledték, amiért is a fizetésképtelenségek okán indult meg a banki eljárás. Mára "baki"! Amit tettek, azzal a végrehajtások sora indul el. Emlékeztetném a kormányt, hogy mit mondtak évekkel ezelőtt, hogy 47 ezerből meg lehet élni, azon fölül fizethetünk is? Akkor most mennyi az amennyi és a hogyanja? Letiltják a számlákat, ezzel már a közdíjak fizetése is akadályozva van... megélhetés nulla, a hogyan tovább kilátástalanságából csak az öngyilkosságba menekülhetünk? Ezt tették velünk az „okosok”!

Még több kérdés merül fől most, hogy lezárnák a banki ügyeket, mint volt a kezdetekor... jöhetnek a kilakoltatások, és az adós bármilyen lefoglalható vagyontárgyai? Orbán szerint elérte célját a banki „ügylet”! Ígéret teljesítve? Hm... nagy siker mondhatom...

Akkor mi- végre éltek a megtévesztéssel... mert elhitették az adósokkal, hogy könnyebbség lesz, de a súlya csak nehezedett – megint egy másfajta korrupciós gyanúval élhetünk? A hatalom jól járt, sikeresen lenyúlta a bankokat is. A szegény emberekről meg lemondott a kormány... nyíltan nem mondhatják, hogy púp a hátukon, ezért csinálták az időhúzást, és ezért kapott a nép egy kis morzsát is a szolgáltatók lenyúlásából, hogy az emberek száját befogják (pláne a nyugdíjpénzek ellopása miatt is). De itt a vége... a „banki megsegítés” a többszörösét viszi el a rezsicsökkentéseknek, a munka melletti éhezés, a munkanélküliségből származó családi-pótlék megvonása (ami meg a gyermek jogán jár) épp arra tendál, hogy az Orbán kormány a nép akarata ellenében kormányoz, Orbán szavával élve: „el lehet zavarni” őket! Szándékuk ellenére a maguk feje felett mondtak ítéletet! Létünket fenyegeti a további maradásuk...

A vallással plántálná belénk azokat az erkölcsi eszméiket, ami oligarchákon és korrupción alapul? A jogszabályaikkal is a pokol, a földi pokol lett adott- nem szabad, de nem is lehet jogszabályba foglalni olyan szabályt, amely nem a külsőleg érzékelhető magatartásra vonatkozik, hanem belső tudatvilágunkra... és akkor már a szokásokról, az illemről nem is beszélnék – a normákat Orbánék megsértették, ezért is számolhatnak az elítélő reagálásokkal, bár azok visszatartó hatása erősen kérdőjeles s felveti a kérdést, hogy a kormány pillanatnyi érdekeivel, önkényével szemben a jogi helyzetünknél fogva, a kormánytól való függés miatt, attól eltávolodni vagy kikényszeríteni milyen biztosítékkal lehet és hogyan, a változásokat? Az erő Orbánnal van (TEK, Rendőrség, Honvédség)... mi lesz, ha úgy dönt, hogy felhasználja a nép ellen? Még nem, mert a világ figyel- a magyarázat is más már: minthogy „tüntetnek, megunják és hazamennek” volt az anno - a szöveg már az, hogy tehetjük, és kifejezhetjük tüntetéssel az ellenvéleményt, mert nálunk demokrácia van... ezzel bizonygatják a világnak- nincs tekintélyuralom, nincs önkény sem és mégannyira nem igaz a diktatúra sem! Jaj!

 

A gyülekezési jognak persze vannak korlátai: „gyakorlása nem valósíthat meg bűncselekményt vagy bűncselekmény elkövetésére való felhívást, valamint nem járhat mások jogainak és szabadságának sérelmével.”

Vigyázzunk, mert ez a jogászokból álló hatalom, mindent kiforgat majd! Lásd mit tett a CÖF az amerikai képviselettel – feljelentette! Még szerencse, ha hadat nem üzennek Amerikának, amúgy „barátilag”! Van itt még normális szerv- vagy szervezet?

 

"Imbolyog a világ – nem a hajó részeg.

Mi meg varázsolunk.”

Vagy választunk tán'?

Utcasarok posztolt–zárójelében már másra vadász más,

csak fuvola-dallama erjed evilági vészkijáratán,

szabadságból szabják adósság-leplét üreg-éjében

értelmes ősi- igéző tekintettel.

Nem a szót vonják el- csak a szavak lelkét bennem...

Szétnéztem- még egyszer - nehogy tévedjek -

véletlenül, aztán hátrahagyom

„ezt a világot is

mint a többit,

hogy többé vissza ne térjek”--(szőke)

 

2014. 11. 14.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 88
Tegnapi: 202
Heti: 469
Havi: 4 079
Össz.: 431 528

Látogatottság növelés
Oldal: Megsegítve...?
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2019 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »