RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

 

 

Orbán a róka...

most politikus vagy csak egy hétköznapi vagyonhalmozó (mások nevére íratva – természetesen, hogy a becsület megmaradjon! - és vagy titkosítva)?

 

(részlet)

 

Harcra uszít –

már- egy verhetetlen harcra mindig!

 

...én itt csak meghúzhatom magam

- így jobban elérem célomat -

hittem-

hogy több lészen a nemes élvezet

de a sors csak nyomaszt

és ahol valamit is akartam

ott már az ősi oltár ég

s a tömjén illata szálldos a panasszal... (szőke)

 

Hány béke ment már veszendőbe Orbán szószegései miatt... előttünk van, tudjuk is, érezzük is –

a róka csak a természetéhez igazodik (!)

...a szerencséjére alapoz mindent... és nem is mond ki mást, csak olyan dolgokat, amelyek magukba foglalják az öt jó tulajdonságot (persze hogy magára érti): a könyörületességét, emberségét, becsületességét, fedhetetlenségét és vallásosságát!

Kirakat fényes... eszközeit, akik tiszteletreméltónak tartják, azok dicsérni fogják (továbbra is) - és sajnos a többség nevében beszélnek is, pedig... baj van a viszonyokkal, a bizalommal, de a fától az erdő nem látszik.

Mégis, hogy szabad akaratunkat el ne fojtsuk, úgy ítélem, igaz, hogy a szerencse felerészben ura tetteinknek, hanem a másik felét, vagy majdnem annyit, önnön erőnk mozgatja. Hasonlatos némely pusztító folyóhoz, mely ha megárad, elönti a síkságokat, kidönti a fákat és épületeket összemorzsol, elviszi a földet egyik helyről, és lerakja másutt: mindenki menekül tőle, pusztító haragjától rettegve, s gátat emelni ellene képtelen... de mert ilyen nem marad más, mint hogy a lakosság nyugalmas időben felkészüljön gátakkal és töltésekkel, mert ha felduzzasztván csatornába ömlik, tombolása korántsem olyan féktelen és káros.

Épp így van a szerencsével is: ott mutatja meg hatalmát, ahol nem áll vele szemben átgondolt erő, s oda fordítja haragját, ahol gát és töltés nem állja útját... Orbán mégis a szerencsére támaszkodik, és annak forgandó volta miatt saját romlásába rohan. A sűrű cserélgetés és gondolatvilága szenvedélyében, ha a dolgok és az idő az eljárásaiban egybeesnek, akkor szerencséje van- és lehet... de a napi gondolati csere, ami ma igaz, holnap már nem az... az inkább egy betegségre utal... a sors forgandó, ám az ember szokásai megrögzöttek...

 

Minden pénzszemléletű, anyagiak- és vagyongyűjtés sajátjuk, immár vérükké vált!

Lásd: Orbán és Matolcsy szövetsége "teljesen kipróbált, és sohasem fordult Orbán ellen, sohasem tett fel olyan kérdést, ami kételyt ébresztett volna arról, hogy valóban szövetséges-e" - ezt egy névtelenséget kérő kormányzati forrás mondta

A forrás azt is hozzátette: "Matolcsy teljes felhatalmazással bír és végtelen hatalommal a pénzügyi szektor felett"

...ki tudja, talán eljön az az idő, amikor nem a normalitás, az ésszerű alku számít majd rendkívüli állapotnak.

„Nyilvánvaló, hogy a terror ellen a látványos erődemonstrációnál hatásosabb fegyver a hírszerzési adatok gyűjtése, rendszerezése, megfelelő elemzése. Ehhez pedig elengedhetetlen a hazai társszervek szoros együttműködése. Ennél is fontosabb lenne a nemzetközi együttműködés elmélyítése.

A vasárnapi boltzár hirtelen halálának fejleményei közepette elsikkadt a Belügyminisztérium terrorellenes javaslatcsomagjáról a parlamenti pártokkal folytatott egyeztetés témája.

Pedig itt valami igazán ritka és figyelemre méltó történik: kormányoldal és ellenzék kompromisszuma körvonalazódik egy kényes ügyben

...az „apró betűs részek” súlyos jogkorlátozásokat is lehetővé tennének, így például az internet blokkolását, a sajtó működésének ellenőrzését. Bár állítólag a kormánynak különleges felhatalmazást biztosító időszak hatvanról harminc napra csökken az új javaslat szerint, furcsa lenne, ha erre rábólintana az ellenzék.”

És ami még jöhet: a választások elmaradása egy rendkívüli helyzetre hivatkozva, vagy a rendeleti kormányzás bevezetése... hogy másról ne is beszéljek!

„Szegény” politikus mint Orbán, most csak „szenved”... mert ugye nem üzletember- következményeit viseli immár 25 éve! Mondta ő, és ő már csak tudja...

Lassan már az én fejemet is elönti a káosz – mert amit látok, bizony csak az! Kövért meg nem tudom besorolni sem (mégis, nála könnyebb a dolgom, őt soha nem is tudtam követni, érteni végképp nem)! Bohóca mai világunknak! - aki magát komolyan veszi... más, rajta mulat!

 

a te-valód

 

poklát járom e földnek

tüzes táncán ó- könnyű a szó

- így is csak csupa jaj-csaták rajta

...ez illene hozzánk?

 

Még nincs béke lelkemben

- a te-valód harci-zaján

akit itt az alvilág sárkánya

vonz nagy-erővel – s erőddel

midőn

ahogy vele az egekbe szálltál

„nagy vala lelked a harcmezőkön”! – (szőke)

 

2016. 04. 16.

 

www.mgam-emeszto.hupont.hu

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 233
Tegnapi: 139
Heti: 734
Havi: 2 894
Össz.: 423 214

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán a róka...
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2018 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »