RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

„Boldog Karácsonyt” - mondta Orbán!

 

„...férceltek, firkáltak, nyökögtek okkal:

rendszerbe akarták foglalni a joghézagokat,

melyek alapján sok közpénzt így ellophatnak.” (Á.K.)

 

Szemlélet és magatartás buktatókkal – ám a demagógia teret hódit, felhasználja a közhelyeket sőt igényli is. Féligazságokkal pufognak, nem hatolnak a felszín mögé. Valóság ténye nincs vizsgálva, miként is nem választják szét az esetlegest a törvényszerűtől, de az igazságot sem a látszattól. Itt és így, nem juthatunk egyről a kettőre.

Neki a világnak, neki Európának… hiába a történelmi tapasztalat a Vezér őskori-dorongjával győzködi az ellene szólót. A hatalom megtartása a lényeg, bár apparátusaiban is színvonaltalan, ám, hogy elnyomja a másikat, arra minden eszköz a kezükben van. És ez elég, hogy ő mondja ki a szabadság nevében, hogy a nép akaratát teljesíti… demokrácia, mint népuralom (kizárólag képviselői által) csak hivatkozásra… választó jog, országgyűlés csak forma, afféle váltó, amely semmiképpen nem változtat a dolgok lényegén. És éppen itt a baj, a választás még akár oké is lehetne, demokratikus jognak van mondva (bár már rég csak színi előadás- értelme semmi), mert a jog nem terjed oda, hogy ha nem vagyunk megelégedve a választottal, azt le is mondathassuk!

Nos – vége... számomra, már nincs érzékletesebb kifejezés. Igen, vége. Orbán családját fenyegetik – sajnálatra utazik és nyert. Ámbár hazugság az egész, hisz az egész ország félelemben van tartva, fenyegetettség érzése rajta, miközben az ellenzék egyre töpped, összeszáradt, zsugorodik magának mint alma tavasszal. Ennyi csak. A Fidesz hazugságaival egyre hangosabban vakít, pont ott, ahol a mélabú remeg. Gyáva népnek nincs hazája, az már Orbán tulajdonában van. Itt mindenki elégtételt vesz... Orbán kezdte, Gyurcsány folytatja.

Már Karácsonyt is kikezdik iskolájával, nyelvtudásával. Undorító az egész.

Az „atombombák” meg, csak nem robbannak.

Mindenki tudta, eddig is, hogy az ország szétlopva, kirabolva, itt az ellenzék a semmi falát döngeti... tenni meg senki nem akar. Tehát, igaz a megállapítás: „Gyáva népnek nincs hazája”! Orbán az alaptörvényre hivatkozva mindent megtehet!

...miközben az általuk fabrikált, kényük-kedvükre módosítgatott alaptörvény valójában nem is létezik.

„Orbánék állam ellenes bűncselekmények sorozatát hajtották végre. Máshol már vagy életfogytig börtönben vagy a lámpavason lógnának vagy több golyóval a fejükben feküdnének a fal mellett.” (by. propeller.hu)

A „Jobbik” ostoba, önző, hasonlóan arrogáns mint a Fidesz. Könyörtelensége döbbenetes, ha nem nyernek az a választókra lesz kenve... akként is, hogy a nép bölcsességére hivatkozik.

...és kivertük innen a muszlimokat!

Kiverésben jók vagyunk, megvan ehhez mindenünk, ami kell, a szorgos kezünk meg a Vezér, aki irányt mutat nekünk. Közben ötvenezer migráns letelepedést kapott, az EU-ban megszavazta a Fidesz befogadásukat. Itthon akkor miért más a szó? Szóval kever van és a kavar szagít, ahogy az élet értékéről nyilatkoznak Orbánék... társnak ott a „Jobbik”, az LMP és már a Momentum is, akik egyetértenek velük, de hogy ne legyen feltűnő színházat játssz mind!

Győzelem a Fidesznél marad, a bosszú nyílt hangoztatásával a jövőkép már felfestve. Látjuk mi várható és milyen társulásban az.

Az egyre inkább félreérthetetlenül az ázsiai politikai rendszerek jegyeit hordozó magyar politikai rendszerben az állampolgárok túlnyomó része a dezinformáció, a (potenciális) fenyegetettség, és az egoizmus állapotában él, teljesen depolitizálódik.

Az Orbán-rendszer kifutása egyelőre nem ismert, csak az tudható róla, hogy szabadon, csupán a belső erőforrásaira támaszkodva fenntarthatatlan, versenyképtelen, következésképp kénytelen egyre agresszívabbá válni.

A világpolitikai fejleményektől függően is (ugye, mostanában dől el régiónk sorsa egy időre) részévé válhat sok minden: a célzott vagy csak az általános politikai félelmet gerjesztő politikai gyilkosságoktól kezdve a koncepciós pereken át az emberi jogok további korlátozásáig, attól függően, mennyire nő meg Putyin árnyéka Kelet-EU fölött.

Egy biztos: Orbán bármilyen módon meg akarja tartani a hatalmát, amire jó okai vannak. Ezt mindenki vésse az eszébe. -- Esetleg mégiscsak kéne valamit kezdeni a mostani helyzettel, mielőtt elfajul, nem?

Az 'elnöki beszéd nem volt jellem-acélozó és képzelet-felgyújtó beszéd… erkölcsi felelőssége hatalmas és a szakadék, amelybe segítségével beleesik az ország, hatalmas teherként nehezedik rá… a „strum-strucc”, de azért is! - rossz politika, mert a népet járatta le! A népet sodorta olyan helyzetbe, amiből már évtizedekig nem lesz kilábalás!

Magyarországon nincs demokrácia. A korlátozott vagy irányított demokrácia annál inkább bezárul, minél közelebb kerülhet valaki a hatalmi erőközpontokhoz: észrevétlen probléma az egyszeri, kritikátlan állampolgár számára, nagyobb probléma egy politikailag érzékeny polgárnak, még nagyobb egy civil kezdeményezés vezetőinek, lényegesen nagyobb egy kezdő párt számára, és csaknem áthidalhatatlan nehézségeket támaszt a hatalomnak a sáncokon belül lévő kritikusainak (disszidenseinek) esetében.” 

A Fideszesek választási csalással fognak nyerni, ha egyáltalán lesz választás... mert párnap van hátra és lehet a rendkívülihelyzet – vele egy szükségállapot elébb lesz! A fentiek alapján és Orbán magyarázata kapcsán, már minden lehetséges!

 

Hidd el akárhol vagy, átok ér

Tapintható az idővel, mint a véset

Gyürködik fel és élivel int, mint kerek egész?

Aprólékossággal ráereszkedik a „vég”,

Hiánya jóakaratnak

Horpad a napnak

És sajnálatra elcsigázva

Visz teréből egy érzet…(szőke)

 

u.i.: A legfőbb veszély, ami politikusra leselkedik, az a valóságvesztés.

(Tóta W. Árpád)

 

2018. 03. 20.

 

Az ellenzék vitatkozik, a Fidesz cselekszik?

 

...nehéz a lélegzet

most azt képzelem

ami múlt az a rettenet - (szőke)

 

Palkovics üzenete nagyjából az, hogy már most is minden rendben van, de ennél csak minden még jobb lesz. Hogy milyen igaza van... nélkülük!

Ma az a feladat, hogy minden gyerek egyformán jó és használható tudáshoz juthasson, mindenki minőségi oktatást kapjon. Iskoláink egy része ugyanis leragadt a 20. században, ezért mind a tartalomnak, mind az oktatási módszereknek meg kell újulniuk – mondta a szakértő. A digitális oktatási stratégia, amely most épül fel, remek platformja lesz a tartalmi megújulásnak – „Igazi kegyelmi pillanat, hogy viszonylag rövid idő alatt felzárkózhatna a magyar oktatás a digitális fejlesztés, valamint a tartalmi megújulás révén. Erre van ma minden korábbinál erősebb kormányzati felhatalmazásunk” – Az oktatás teljes megújítása jó lehetőséget ad arra, hogy újra végiggondoljuk, hogyan kellene együttműködnie a gyereknek, a szülőnek és a pedagógusnak ahhoz, hogy jobb legyen az oktatás. A kritika fontos, ám most a megoldáson kellene dolgoznunk - fogalmazott Csépe V.

Van-e reális esély a változásra?

Ha szétnézünk az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei között, akkor Szél Bernadett, Vona Gábor és Karácsony Gergely tekinthető olyan aspiránsnak, aki mögött valóban mérhető politikai erő áll. Ennek a három erőnek kellene megegyeznie, hogy nagyjából összellenzéki szövetség álljon fel a Fidesz ellen. A Jobbiknál, bár vannak ellentétek és felsejlenek tapogatózó tárgyalások, egyelőre úgy gondolják, egyedül is le tudják győzni a Fideszt.

Az MSZP és a Párbeszéd szívesen megállapodna az LMP-vel és a többi baloldali párttal a koordinációról, de a Jobbikkal való együttműködést egyelőre jegelik. Az LMP viszont csak akkor venne részt a koordinációban, ha a Jobbik és az MSZP megegyezik. Március 19-e az ultimátum végső határideje.

Ha tehát a Jobbik valóban nem áll össze senkivel, bár 19-ig sok víz lefolyik még a Dunán, úgy tűnik, nemhogy összellenzéki koordináció nem lesz, de még baloldali pártok közötti egyeztetés is kérdéses.”

(HÍRADO:HU)

...az MSZP utolsó reménye Karácsony Gergely, annak ellenére, hogy az általa meghirdetett árnyékkormányban egyetlen MSZP-s politikus sincs. Az MSZP már nem tud felvenni alkupozíciót vele szemben, de benne reménykednek, hogy megmenti a pártot...

Az ellenzék mint látjuk, jól el van egymással...

A Fidesz már a jövőre tervez (Orbán is: „meg kell védenünk, amit elértünk” - lehet saját vagyonára gondol?) - őket nem zavarja, hogy a választás még előttük van. Biztosak a dolgukban!

Így az oktatásban is előbbre jár a szekér mint a rúdja: „Az új Nemzeti Alaptantervet 2018. szeptember elsején vezetik be, de az Oktatásért Felelős Államtitkárság tervei szerint a szakmai önállóság növelésének, illetve a tanulói óraterhek csökkentésének hatásai már a jövő tanévben érezhetőek lesznek.”

Az Inforádió által megkérdezett gyermekpszichológus és az oktatáskutató szakemberek egybehangzó véleménye szerint jó irányba indul az oktatásért felelős szaktárca, ha a kisiskolás tanulók óraszámát negyvenöt percről harminc percre csökkenti, persze vannak ellenhangok is. Mindenesetre ezek még egyelőre csupán tervezetek, az érdemi szakmai egyeztetések ez ügyben valószínűleg szeptemberben folytatódhatnak, de addig is folyamatos a munka az oktatás átalakítása terén.

Lassan iskolába sem kell járni...

de elébb még a temetési menetre (bocs' - „Békemenetre”) fókuszálnak...

...és március 15.-re

 

Szőke Emil:

Láncoldó...

 

...mintha ropogna a tér,

hogy „összegyúrva idealizmusból és szenvedélyből”

a változó viszonyokban is legyen elég remény.

 

Immár „keringők tánca egymás ellen” az időn,

ki- ott magát rontja, pusztul igazán csak, ha lép

megriadó-szelíden még...

 

Ám a fő-fő lázadó itt maga ellen lázad, midőn

járod világod magadban – így lesz hűvös az ég,

hogy szívünk láza lobogva ég?

 

„És akkor a könnyű és mégis nehéz” lélek-csönd

elhagyja melegét s kiált végállomást ekképp,

hogy elég! Elég!

 

...ott az öröm csap föl - ízében még parányi-csöpp -

ahogy a zajgások nosztalgiáin a megszülető cselekvés,

csellel lopja e zord földre az ég tüzét! –

 

Megjegyzés (utóiratként):

Orbán “beszédei általában közmondások, szólások és a távoli jövőre vonatkozó homályos ígéretek keverékéből állnak össze, a magyar zászlóval próbálja befedni kormányát” – bárki kritizálja a kabinetet vagy személyesen a miniszterelnököt, azt a nemzet ellenségének nyilvánítják.

A portré szerint Orbán kedvenc témája Magyarország megvédése Brüsszeltől, a külföldi befektetőktől vagy a hazai kritikáktól.

Orbán gyakran jellemzi magát nemzeti szabadságharcosként, aki nem tűr semmilyen leckéztetést és kiáll Magyarország érdekeiért” –

Orbán beszédeit, valamiféle nacionalista mítoszokba áztatja, s mindez a kaptalista- és elitellenes támadásokkal együtt kedveltette meg őt az átlagos magyarokkal, még úgy is, hogy kormányzása mentes a szélsőjobboldal által kedvelt cigányellenes és antiszemita értekezésektől.

 

A puding próbája az evés, a médiaszabályozásé a gyakorlat... megtudhattuk, mi készült a boszorkánykonyhában, miféle régi korokból ismerős ízeket kevertek ki a gondosan titkolt receptből dolgozó ismeretlenek. Van polgártársunk, aki szerint az igazságszolgáltatásunk összességében demokratikusabb a németnél és az osztráknál, és hiszünk is neki. De mi a helyzet a média frontján? Ja- már minden Mészárosé (mondják, pedig csak kezelője országunknak, szebb szóval ő a gondnok, a tulaj: Orbán!)

 

Szőke Emil:

Mérce sehol?

 

A hiú név csak ráadás...

ne törd rajta fejed

tudni tilos

mindegy is

úgyis vakon tűröd

jöjj hát hozzánk

- csak e hosszú harcot végre sokallnád!

...akármi jön – már-most

csevegünk

a bort szűrjük

és becsiccsentve érezzük magunk jól

és ha másoknál nagyobb a magánvagyon

ne bánd – mire jó a hajsza? - kérd magadtól!

 

A holnap roham-vert

az idő mindent visz

ám - ha tűrsz

mondva már:

ad még új teleket az Isten”

és hozzá akár

szent hivatalt is a hatalom

ha jól vigyázol

s visszafogott habzó mérged

hitemre

ott a menny- dörgése elmarad

vad haragod is apad

..és a bosszúnak sem lesz Istene majd!

 

2018. 03. 14.

 

 ------------------------------------------------------------------------

A békesség jegyében meneteltetne a Fidesz?

 

...talán ha pengetnél más dalokat

szaporább volna az akarat... (szőke)

 

Különös hozzáállás lehetne, ha már nem lenne megszokott, ahogy a „formatisztelő” Bayerok formátlan tartalommal akarják magyarázni a magyarázatot. Buszoztatással adnak egy pofont a magyar népnek... lásd már, hogy az „érthetetlen szépségek” példáiért külföldre kell mennünk. Minél szélesebbre tágul a gazdasági vagy szociális okokból a tábor, annál ritkábban fordul elő, hogy a gőg elzárja mondanivalóját (mutatva) – bár a lehetetlent is segítségül hívja - minek célja a lelkivilág ábrázolása, míg egyéni vonásaiban a képzelet dilettantizmusára bízva az érzet, így lappang valami magyarázó elképzelésre, amit érezni lehet, miként az akolmeleg másként-más-hangulatából születik egy új, egy másként is más hazafias érzetihlet és ösztönkeveredéséből egy tudás-nélküli nyelvezet és a tett, egy szókincsgyenge nemzeti izé - amit eredetinek mondanak, ami népies szavak kíséretében ad kifejezést a mindennapi életnek. Szegény ember szegény nyelvezete fantázia híján a pillanatra összelebbentett irányaiból mint - ahogy a szél fútta össze (lengyel, ukrán, erdélyi), hogy szólamait zárja a menetben (közpénzből). Ilyetén kapcsolva össze a mindennapi élet közhasználatú szavait a maga egyéni nyelvét és stílusát – bicskanyitogatón lélegzetelállító szent és megváltó magának, miként a dolgok a lelki-történés kifejezésére elevenülnek egy tömegben.

Itt- majd a képzelet más-más módon elevenít érzelmet – mégis a nyájszellem egységében teremtett hangulatában, már fennkölten- sorait mutatja az új világnak, színeiben- hangulatában, vágyak tekintetében, ahogy egy összefüggő mitikus világkép lesz/lehet, amivé alakulnak egy-érzetbe. Arányaiban a változókkal az élő, mozgó, hullámzó egy-akarat félelmes látomásáig, miként a világot magára vonatkoztatja rezignáltan- némelyekben meg vélhetőn forradalmi tűzzel. Eszme és gondolat mégis széjjel - a kép mögött „egyesben” variálva jut kifejezésre, míg egységben, csak az anyag romboló kisugárzását vehetjük magunkénak és- azt a borzongást még, ami libabőrös végre téve lesz az állásfoglalás eskütétele, a Fidesz hatalomért és Orbánért.

Íme, a kezdés és folytatás,

a visszatérés lényege a felépítés kérdésében, hol a „Jobbik” rosszabb része, ahol a Morvaik és Szilik kéz a kézben menetelnek – egyéniségüket mutatva- változásaikat is magába foglalja a köpönyegforgatás ténye, ítélőképességre bízva is magába foglalja a kritikátlan érzést, amiként az ellentétek szokatlan előadásában a bizonytalan bizonyosság orgonabúgásos vallásos zenéjét bírva adja a léleknek feloldásra – amit tetszésre, így vegyít az ájtatos kép. Itt is, így is- elég lenne a puszta ész? Mi a különcködés célja, értelme mi volna, ha nem az árulás az érdekért? Ilyetén már félelmetessé teszik a képet magukkal, miben, szinte az egy élmény, s minek értelme egy temetés hangulatává téve... szeretném a megbánás jajdulását is kihallani és a forradalmi hevület formaruháiból kibukkanó mozdulat forradalmasító célzatú megszólalásait is hallani. - a megtévesztés leglényegét kifejező tartalmakban visszhangjait is az akusztikus „utcai éneklésből”...

Lesz-e ebből bukta?

„Bebikázott Békemenet.

Évek teltek el Békemenet nélkül, és lassan elhittük, hogy már nem hisz régi csodafegyverében Orbán Viktor. A vásárhelyi időközi polgármester-választáson elszenvedett vereség után azonban reaktiválták a csodacsapatot, amely képes elővarázsolni az ország minden szegletéből azokat a tántoríthatatlan kormányhíveket, akik bármikor és bármiért odateszik magukat, ha Orbán Viktor hadba hívja őket. Most éppen nem tudni, hogy Soros György, a migránsok, esetleg az ENSZ ellen menetelnek, de az tuti, hogy egyfajta erődemonstrációnak szánja a miniszterelnök és stábja a március 15-i rendezvényt. Ha meg tudnak mozgatni 200-300 ezer embert, és azt a kormánypárti média felturbózza mondjuk félmillióra, akkor erőt adhat a kissé bizonytalanná vált Fidesz-tábornak az „egy a tábor, egy a zászló” vizuális megjelenítése a pesti utcákon. Ha azonban a vártnál kisebb lesz az érdeklődés az ingyenes buszoztatás ellenére is, akkor a Békemenet sem tud új lendületet adni a Fidesz kissé megfeneklett kampányának.

Osztódással szaporodó kamupártok.

Már a második választást kell átélnünk úgy, hogy tehetetlenül nézzük a bőséges állami juttatásokra utazó úgynevezett kamupártok mohóságát. A Fidesz úgy alkotta meg az új választási szabályokat, hogy az lehetőséget adjon olyan pártok indulásának is, amelyek nyilván nem gondolják komolyan, hogy a semmiből érkezve, szervezet háttér és politikai tartalom nélkül akár egy százalékot is megcsípnek a parlamenti helyekért folytatott versengésben. Már az is bosszantó, hogy az összes negatív csúcsot megdöntő Munkáspárt él és virul, és minduntalan célba veszi Thürmer Gyula vezetésével a bűvös egyszázalékos célt, amely még zsíros állami támogatással kecsegtet, így néhány pártfunkcionáriusnak biztosít biztos megélhetést négy évre. Nos, a Fidesz mindent elkövet annak érdekében, hogy a választók komolyan vegyék a kamupártokat, így levakarjanak néhány száz ellenzéki szavazatot az ellenoldalról. Főként olyan helyeken segítettek ezeknek a bizniszformációknak, ahol akár 100-150 szavazat is eldönthet egy billegő körzetet.

Sógorozás.

Miután a február 25-i hódmezővásárhelyi választási vereség kijózanító pofonként hatott az addigi kampányt tökéletesnek, de legalábbis kielégítőnek tartó kormánypárti vezérkarra, néhány napig normális pártnak tűnt a Fidesz. Ekkor ugyanis nyílt vita kezdődött arról, hogy valóban elegendő-e pusztán Soros György anyukáját szidni egy parlamenti választás kampányában, vagy esetleg a választóknak más üzenetekre is volna igényük? Aztán jött a központi utasítás, hogy tovább kell nyomni a negatív kampányt, sőt, feljebb kell csavarni a világ ellen folytatott küzdelmet, így bevonták az ellenséges erők körébe az ENSZ-t is. Lázár János - aki nagyot égett Hódmezővásárhelyen – úgy érezte, hogy a gyűlöletkampányt a határon túlra is ki kell terjeszteni, így elkészítette minden idők egyik legbénább városnéző videóját Ausztria fővárosában. Az üzenet egyszerű volt: Ha nem szavaztok ránk, akkor nálunk is fejkendős muszlim nők járkálnak majd az utcákon, és az eritreai utcaseprők nem tudják olyan tisztán tartani Bécs utcáit, mint nálunk a közmunkások. Nyilván kiakadtak a sógorok, de ez már kevésbé érdekelte Jánost, aki úgy érezte, hogy Bécsben kiköszörülte a vásárhelyi csorbát.

Rezsicsökkentés sebtiben.

Mivel nem készült forgatókönyv a Fidesz kampánycsapatánál arra az eshetőségre, ha nem lesz elég hatékony a migránsozás, sorosozás, Brüsszel ostorozása, a vásárhelyi „sajnálatos események” után gyorsan ki kellett találni valami pozitív üzenetet. Mihez is nyúlhattak volna, mint a 2014-ben jól bevált trükkhöz, az úgynevezett rezsicsökkentéshez, no és a nyugdíjasoknak is dobtak egy csontot Erzsébet-utalványok formájában. Ezúttal Orbán Viktor 12 ezer forintot adományoz olyan családoknak is, akik köszönik szépen, de ettől még biztos nem fognak a Fideszre szavazni április 8-án. A mostani könyöradomány értékéből az is sokat levon, hogy kiderült, a kormány a hatósági ár bevezetésével komoly veszteséget okozott a háztartásoknak, így a mostani 12 ezer forintos kompenzáció csak töredéke annak, amit megspórolhattak volna a háztartások, ha a szolgáltatók követik az energiaárak piaci mozgásait. Az is gyengíti a kormány gesztusát, hogy mindeközben nem tud leakadni arról a mantráról, amit a bevándorlás veszélyeiről ismételget az óriásplakátjain és a lakájmédiában, így a pozitív üzenetek teljesen másodlagosak maradnak ebben a negatív kampányban.

Czeglédy Csaba az új Simon Gábor.

A Fidesz képtelen elszakadni attól a sorvezetőtől, amely 2014-ben kétharmados győzelmet eredményezett számára. Akkor sokat hozott a konyhára az, hogy Simon Gábor MSZP-s politikust sikerült rendőrök kíséretében, kamerák kereszttüzében kihallgatásról kihallgatásra citálniuk. Most a szombathelyi illetőségű Czeglédy Csabával járatják el ezt a furcsa táncot, noha igazából azt sem lehet tudni, mi a vád ellene. Az ő esetében is nyilvánvaló, hogy a korrupciótól megcsömörlött magyar társadalomban erősítsék azt az érzést, mely szerint azok is lopnak, akik épp a tisztességtelen haszonszerzés miatt szeretnék leváltani a regnáló kormányt. A Fideszben tudják, hogy ha Czeglédy mutogatásával legalább néhány tízezer embert távol tudnak tartani a szavazóurnáktól, az már elegendő lehet számukra ahhoz, hogy továbbra se kelljen számot adniuk azokról a gyanús ügyekről, melyek az utóbbi nyolc évben borzolták az emberek idegeit.

Mert, ahogy egy dakota közmondás tartja:

Ha megvádolnak valamivel, ne védekezz semmivel, csak háborodj fel azon, amivel te vádolod meg az ellenségeidet. Előbb-utóbb senki sem fog a te bűneiddel foglalkozni, de az ellenségeidet a törzsi tanács elé idézik.”” (24.hu)

 

ráver alkuin és tettein

 

felülígér a kegy - míg

besöpör mindent

mit- még az akarat fölülírt

s mély-redőibe rejtett

...hangunk csak könyörgésre jó itt? – (szőke)

 

Március 15:

Még pár nap... és soha többé nem jön alkalom Orbán leváltására.

...minthogy nemzetem az igavonó-

lovak közül való

immár örökül bitorolható? - (szőke)

Még pár nap, hogy összefogjunk!

...és a szabadságharc - Magyarország újkori történetének egyik meghatározó eseménye. Ünnepeljük és ne legyünk gyávák! Forradalmat (persze vér nélkülit) azt a csodát, mely eltörölhetjük a régi, korhadt Magyarországot s alapot teremthetünk az új, az Európában számot vető, szabad Magyarországnak.

Március 15! - ünnepünk és ünnepeljünk együtt! Igen, az ellenzék, a váltóakarat legyen együtt!!!

Az állampolgári jogok egyike, a sajtó útján való szabad, hatóságilag előzetesen nem ellenőrzött és korlátozott véleménynyilvánítás.A sajtószabadság követelését a polgári átalakulásért folytatott harcban fogalmazták meg először, aktualitását az abszolút monarchia s különösen az egyházi hatóságok sajtótermékeket szigorúan kézben tartó zsarnoksága adta.

És most megint – aktualitása az orbáni diktatúrában, ahol ellehetetlenítették az ellenzéki sajtót (is)!

...és győzelem fölöttük – és szabadok leszünk: 18.4.8

 

Megjött az idő,

Mit láta profétai lelkem előre,

S még több, ami jő,

Mit még ad az isten, a nemzetek őre...”

 

Petőfi Sándor: Megjött az idő, Pest, 1848 -

 

u.i.: „A szabadság nem az, hogy valaki vállalja a felelősséget - a szabadság ott kezdődik, amikor valaki vállalhatja a felelősséget.

A vállalhatja azt jelenti, hogy lehetőségünk van legalább kétféleképpen dönteni. Lehetőségem van másként élni. Ez a szabadság.”

(Csernus Imre)

 

2018. 03. 12.

-------------------------------------------------------------------------------- 

A szélkakas beszéde (anno) az ENSZ-ben!

...fideszi hozzáállás következtében sok a kommunikációs zavar.

 

Bolondos zegzugaim jó- testében

ahogy a hatalom mozgékony ujjai kutakodnak benne

- már pislákoló szemekbe nézve – így is – úgyis

csak kénytelen tűrhetem „szélektől szélekig

többnyire szélen” – (szőke)

 

Kedves Kollégák!

A megfelelő válaszok megtalálását akadályozza, hogy nincs egyetértés a kihívás természetét illetően. Ez nem menekültválság. Ez népvándorlás, amely gazdasági bevándorlókból, menekültekből, menedékkérőkből és külföldi fegyveresekből is áll. Ellenőrizetlen és szabályozatlan folyamat.

Excellenciás Hölgyek és Urak!

Nincs egyetértés a kihívás méretéről sem. Különböző becslések vannak, megítélésünk szerint azonban korlátlan a folyamatban részt vevő emberek utánpótlása. Ez nem elmélet, hanem tény: a magyar határhoz Szíriából, Irakból, Pakisztánból, Afganisztánból és legújabban a szubszaharai térségből is érkeznek. Hadd legyek teljesen világos: Európa nem lesz rá képes, hogy egyedül viselje ezt a terhet. Ha nem lesz változás a jelenlegi trendekben, Európa destabilizálódni fog.

Ezen tények alapján arra sürgetem a Főtitkár urat, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat e teher globális szintű megosztásáról.

A nemzetközi politika minden fontosabb szereplőjének be kell fogadnia a migránsok egy részét egy világkvótarendszer részeként.

Excellenciás Hölgyek és Urak!

Őszinte részvétet érzünk azok iránt, akik otthonuk elhagyása mellett döntöttek. Ők országaik rossz kormányzásának áldozatai, ami megfosztotta őket emberi méltóságuktól. Olyan elhibázott nemzetközi politikai döntések áldozatai, amelyek különböző térségekben háborúkhoz vezettek. A mi elhibázott, teljesíthetetlen várakozásokat keltő európai politikánk áldozatai. A jelentős üzletté vált emberkereskedelem áldozatai, szenvedésük elmondhatatlan.

Erkölcsi kötelességünk visszaadni ezen emberek számára otthonukat és országukat. Nem lehet az a célunk, hogy új európai életet nyújtsunk számukra. Abban kell támogatnunk őket, hogy visszakapják saját életüket saját hazájukban. Ennek elérése érdekében békét kell teremtenünk és gazdasági fejlesztési tervet kell kidolgoznunk országaikban.

Excellenciás Hölgyek és Urak!

Keresztény országból jövök, így szeretném hangsúlyozni, hogy a keresztény hozzáállás nem tűr meg semmilyen muzulmánellenes politikát. A muszlim hit, amelyet becsülünk és tisztelünk, nem felelős e népvándorlás alapvető okaiért.

Mindannyiukat felhívom, hogy csatlakozzanak azokhoz az erőfeszítéseinkhez, amelyek célja a muzulmánellenes hangulat terjedésének megakadályozása.

Végezetül visszautalnék a fenntartható fejlődési célokra, amelyeket a múlt héten fogadtunk el, mivel nem tudnám ennél jobban megfogalmazni: a migrációnak rendezettnek, biztonságosnak, szabályozottnak és felelősségteljesnek kell lennie.

Köszönöm szíves figyelmüket!

------------

Azannya”! - jó vastag a bőre és el sem pirul. Kétkulacsos politikája mindent visz. Nem tudom most sírjak vagy nevessek. Politikus! - miközben Simicskó idehaza ojtogatja a tömegeket: „A honvédelmi miniszter arról is beszélt, hogy az Európai Unió vezetői között megindult egy „értelmezhetetlen verseny”, hogy ki fogad be több bevándorlót. Magyarország és több más ország viszont úgy véli ez rossz irány. Magyarország – szövetségeseivel együtt – az európai, a schengeni határok megvédésének versenyében vesz részt, mert – ahogy a miniszter fogalmazott – „ez megmaradásunk záloga”.

------------

Orbán Viktor és a Fidesz legújabb ellensége az ENSZ lett.

Fideszes politikusok és csatlósaik szájára is nehezen állt már rá, hogy “Soros”. A hódmezővásárhelyi bukta pedig bebizonyította, hogy a fideszes kommunikáció megbukott.

A habonyi gépezet ezúttal az ENSZ-t jelölte meg legújabb ellenségnek.

A kormányzati kommunikáció szerint a világszervezet most az aki migránsok tömegeit szeretné szeretett hazánkba betelepíteni.

------------

...és Orbán idehaza mindig is fordított a köpönyegen... folytatja bomlasztó tevékenységét az EU ellen . Uszító politikája után az ENSZ-ben nem meri vállalni a hazai önmagát sem!

-----------

Az „európai egyesült államok” létrejötte azt jelentené, hogy „nekünk egy bevándorlókontinensünk lesz”, bevándorlóországgá tett Magyarországgal – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Magyar Tudományos Akadémián, az Igazságügyi zsebtörvénytár című kiadvány bemutatóján.

------------

A kormányfő szerint a tagállami jogok visszaszorítására és egy „európai egyesült államok” létrehozására irányuló szándékokat lehet észrevenni például az olyan kísérletek mögött, mint az alapító szerződésben sehol sem szereplő úgynevezett csúcsjelöltrendszer bevezetése.

Azzal, hogy az Európai Bizottság nyíltan politikai testületként tüntette fel magát, feladta elvi semlegességét, ez azonban az Európai Unión belüli együttműködés lerombolásához vezet, mert intézményesíti a kettős mércét: mindig a nagyobbak javára és a kisebbek rovására – mondta Orbán Viktor, hozzátéve: az „Európai Bizottság mint a szerződés őre” elvnek a felborítása alapjaiban rázza meg az európai intézményrendszert.

Kettős mérce a nagyobb tagállamok javára

A miniszterelnök több olyan esetet is felelevenített, amikor a nagyobb tagállamok esetében elmaradt a büntetés. Megemlítette például, hogy az Európai Bizottság elnöke korábban azzal indokolta a szabálysértő francia költségvetési deficit miatt esedékes bizottsági szankció elmaradását, hogy „Franciaország az Franciaország”.

Megkülönböztetés van az igazságszolgáltatás területén is

A kettős mérce szerinte megnyilvánult az igazságszolgáltatás területén is: amikor 2011-12-ben a bírósági rendszer korszerűsítése zajlott, és az ügyek felgyorsítása érdekében Magyarország átalakította a bírósági igazgatást, ennek keretében pedig nyugdíjazta a bizonyos korhatár feletti bírósági vezetőket, akkor az Európai Bizottság kötelezettségszegési, majd bírósági eljárást kezdeményezett. Amikor azonban néhány évvel később a baloldali olasz kormány nyugdíjazta az idősebb bírákat, „a bizottság azt, mint eljárási gyorsítást, lelkesen üdvözölte” – jegyezte meg, hozzátéve: „nyilván Olaszország az Olaszország”.

Orbán Viktor azt is mondta, hogy amikor az Európai Bizottság (EB) legfrissebb, rövidesen olvasható országjelentésében – „precedens nélküli módon beavatkozva a magyar választási kampányba” – az igazságszolgáltatási tanács jogosítványait kevesli, akkor „szándékosan elfeledkezik” arról a tényről, hogy ilyen, garanciális célokat szolgáló testületek Németországban vagy Ausztriában nem is léteznek, ott ugyanis a bírósági vezetőket közvetlenül a végrehajtó hatalom bízza meg.

Hozzátette, az uniós intézmények akkor sem érezték kötelességüknek, hogy felemeljék a szavukat, amikor Ausztriában a legfontosabb állampolgári jogot érte „súlyos katasztrófa”, mert nem tudták érvényesen lebonyolítani az elnökválasztást.

Az EB folyamatosan beavatkozik a magyar és a lengyel belügyekbe

Eközben „Magyarországról és Lengyelországról havonta fogadnak el az uniós testületek a jogállamiság úgymond sanyarú állapota, vagy éppen a kommunista Lukács György archívuma vagy Ahmed H. kapcsán határozatokat” – mondta, hozzátéve: az Európai Bizottság, „beszállva a magyar választási kampányba”, most éppen azért támadja a magyar kormányt, mert az bizonyos esetekben nem rejti véka alá véleményét egyes bírói ítéletekkel kapcsolatban.

Ha a bizottság valóban aggódik azért, hogy senki se avatkozzon be véleménynyilvánítással folyamatban lévő eljárásba, akkor miért nem támadja például az Európai Parlament határozatát, amely egy folyamatban lévő büntetőügyben, Ahmed H. ügyében tesz közzé folyamatos, agresszív, beavatkozó felszólításokat a magyar bírák és Magyarország felé – vetette fel.

Orbán tiszteletet kér Magyarországnak

A kormányfő elvárásként fogalmazta meg, hogy minden uniós tagra ugyanazok a szabályok vonatkozzanak, „legyen Európa újra a józan ész és a méltányosság Európája”. Tisztelet kért Magyarországnak, ugyanakkor közölte: arra számít, az Európai Bizottság a következő időszakban is támadni fogja a magyar jogrendszert és az igazságszolgáltatást. Viszonyításképpen felhívta a figyelmet arra, hogy míg a magyar közjog a világ egyik leggazdagabb hagyományára építkezik, addig az unió jogrendszere egy folytonosan alakuló, eddig alig több mint fél évszázad tapasztalataira visszatekinteni képes szabályrendszer.

Szavai szerint ma a nemzeti jogrendszerek adják a biztonságot, a garanciát mind a döntések függetlensége, mind az alkalmazott jog tartalma tekintetében.

A magyar jogot támadják

Nehezen tudjuk visszafogni meglepetésünket” – folytatta Orbán Viktor –, amikor az Európai Unió részéről e kialakulatlan jogrendszerére hivatkozva politikai indíttatású támadások érik a mai jogfejlődésnek minden tekintetben megfelelő, korszerű, sok évszázad hagyományaira alapozott magyar jogot. Kijelentette: a jogállamiság érvényesülése feletti kontrollt a tagállamok sosem adták át az uniós intézményeknek, utóbbiaknak csak az EU-s jog érvényesítésével kapcsolatban vannak hatásköreik. (MTI)

 

 

Szőke Emil:

kimondhatatlan

 

...sorsom egy Hőse fojtogat

- vigaszod itt mi lehet magyar?

A győző győz – bűze fojt

(csaholnak és rabolnak épp)

beteg a lét – igába font

- nincs bizalom -

rá a harci-zaj kemény!

Jóbarát e a farkas?

Vétkeink óh

sebeink most - és már a veszettség

veszteségre

le - tán istenfélés fogja mindünk kezét?

Zeng a színház

tapsol a publikum

s vég felé kikövezett az út

míg tüzet fúj a száj

a tett már csak mélán fúl ránk –

 

u.i: A személyes vélemények és a tekintély az a politikával és a vallással jár.

A politikus azt mondja: "higgy nekem, mert én ezt mondom, és én vagyok a főnök".

A vallás azt mondja: "higgy nekem, mert Isten ezt mondta nekem, én pedig most elmondom neked".

Ám a pszichológia azt mondja: "higgy, amit akarsz, de a hited alapja valamiféle bizonyíték kell, hogy legyen. Ezek a tények, ahogy jelenleg tudjuk".

2018. 03. 06.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 104
Tegnapi: 295
Heti: 1 066
Havi: 4 676
Össz.: 432 125

Látogatottság növelés
Oldal: "Boldog Karácsonyt"! - mondta Orbán.
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2019 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »