RE - FLEXI - OK

"Ágyúval verébre?!"

Hajnalhasadás vagy alkony...

 

„Orbán Viktor azt mondta: nem találja Obama elnök mondatának a ténybeli alapját, s a hivatalos választ megadták ezzel kapcsolatban.”

A KDNP-s politikus még tovább ment: „Persze- mert „dezinformációk, és liberális aktivista csoportok érdekeit szolgálják.”

Kifért a száján... lám a „forrás”, amiből a dezillúziós „tények” származnak, ami egy párt-tag pszichológiája. Hozzátenném, ebből nem annyira kár, hanem inkább értelmetlenség származik...

„Barack Obama jelenlegi, illetve Bill Clinton volt amerikai elnök nem azzal ébred Washingtonban, hogy mi van az Ökotárssal, hanem feltételezhetően valakik ellátják olyan információkkal őket, melyek nem felelnek meg a valóságnak.”

Íme a gondolkodás, amiből a felsőbbségérzet táplálkozik a nem-logikus befolyások felé.

Nem semmi megállapítások!

Nem számítanak a tények, amik talán (vagy) már nem is tények? - mellébeszélni lehet, de a kéttucatnyi nyomozó kivonulása másként mutatja a valóságot- mint, amit utólag megfestenek. Félelmet gerjesztő (keltő) cselekedet volt, aminek (az előzetes huzakodás) előélete már sejtette a következményeket. Most megy a csűrés-csavarás, ahelyett- hogy belátnák és be is vallanák férfiasan: tévedtünk. Elhamarkodott volt az intézkedés mindenképp!

Az emberek mégis készségesen elfogadják a hatalom arrogáns fellépését? Nem hinném, mert nem lenne ekkora visszhangja a „tettnek”. És a tisztelet - ami kikövetelt - csak annyi érdemmel lett telített, amennyit meg is érdemel... nem is többet és nem is kevesebbet, mint amennyit megérdemel egy zsarnoki uralom. Jogos erkölcsi helyesléssel nem találkozhatott e cselekmény, csakis kötelességből a „meghajlás”, de hálát azért mégse várjanak a „jótevők”!

Megmutatkozott egy sajátos elv (ami kormányzati), ami persze törvényes, hogy az „érdek” mindent felül ír, az emberek meg olyanok amilyenek- a törvények meg, amilyenek lehetnek – de mindenképp az uralkodói érdek parancsol... (!)

...hogy félelmet keltett, immár mit sem számít. Hiszen maguk sem tudják már milyen cél felé közelítenek: állj vagy lövök... pénzt vagy életet (csak elvenni, szerezni- ez a lényeg!)! Hiába no- a morális dolgok területén a lehetőségek határai nem olyan szűkre szabottak, mint azt gondolnánk.. csakis civil-gyengeségeink, civil-hibáink, civil-előítéleteink húzzák szorosra őket, csak a „hitvány” lélek nem hisz a „nagy-embernek”! A „tett” önkényét nem lehet eltagadni mégsem... „hűbéri”, igazságtalan és abszurd – lealjasult és szégyenletessé lett...

Világ már felkapta a fejét!

Más...

Megint a mismásolt más-beszéd - nem indokolt a megszorítás (eltagadták - ja- az önkormányzati választásig és utána? Majd meglátjuk!?) viszont a „hajlítás” formáiból látható a jellem is: „Szükségesek a szerkezeti reformok” (lám a megszorításból így lesz reform)!

No- nézzük: „Tehát arról nincs értelme vitázni, hogy szükségesek-e vagy sem az átalakítások, illetve csökkenteni kell-e az újraelosztás mértékét, mert az valóban kirívóan magas Magyarországon, ha a környező országok átlagát nézzük” Mit mutat? Tiszta demokráciaként tetszeleg, miközben nyilvánvaló a „pimaszság”. Egyensúlyoznak a kötélen... és minden meg lesz kurtítva.

„A korábbinál nagyobb lehet a szándék, hogy tényleg csökkentsék a redisztribúció mértékét, hiszen a gazdaság négy évig stagnált, és a mostani növekedés is többnyire átmeneti tényezőknek, valamint az alacsony bázisértéknek köszönhető. Szerkezeti átalakítások nélkül pedig lehetetlen felzárkózni az uniós átlaghoz.”

És ha hibás a „recept” akkor mi lesz? Gagyogásuk ezekben az ügyekben is csak álokoskodás! Bűnös rosszindulat vagy szánandó képtelenségük, hogy bizonytalankodnak? A módszer mindenképpen problémás, mert mindenre a válasz az időhúzás, a sok pénz, mit „lenyúltak! - már „eltapsolva” vannak, most formáznak: kiegyenlítenek, össze-vissza „hangolnak” – most visszaüt a konzervativizmusuk és visszaüt a feudális viszony mit saját tetszésre épített a hatalom, már nincs mit elvenni, már számolni is kell... főleg a következményekkel.

„Jó példa volt erre az adóátalakítás, ahol a cél az volt, hogy az adóék csökkenjen, azonban ez csak minimális mértékben valósult meg, miközben sokkal többen jártak rosszul, mint jól, és a folyamat az egész gazdasági teljesítményre rányomta a bélyegét. Egy biztos: október végén talán okosabbak leszünk, mikor mindenki megismeri a jövő évi költségvetési tervet.”

Már nem lehet itt sem, így sem „nyolc-évezni” és a „súlyos örökségről” beszélni – valami mást kell kitalálni, mert másképpen hazugságban maradnak... csak azt nem értem, hogy 2010-ben miért mondta Orbán, hogy mindent rendben vett át, ha most is csak visszamutogatnak? Eddig volt nyugodt az „élvezet”, innen már (és mert minden korábbi szabályt, ami kiegyensúlyozott, bevált szabály volt, amit korlátnak véltek- érvényesülésük érdekében és szempontjából eltapostak, vagy egyetlen rúgással távolították el útjukból) vagy saját kútfőből merítenek és vagy egyetlen ember utasításának tesznek eleget, akkor bukta, avagy közös gondolkodásra bevonják az ellenzéket is, hogy milliók ne dőljenek szerencsétlenségbe, zűrzavarba – a szakértői vélemények immár több figyelmet érdemelnének, mint „egy ember” (még ha oly hatalmas is) szava – lásd: „Az ellenzék mindig megszorításra készül - mi azonban ezt elvetjük” - reagálta a 2015-ös költségvetéssel kapcsolatos kérdésre a miniszterelnök...

Nem probléma, hogy az 1700 milliárd Ft-os megszorítást Varga dobta be? Eltagadva imigyen, ahogy az Orbánéknál már szokás! A népre és eszére való hivatkozás mellett, immár többet jelent a puszta- állandó ismétléssel sulykolás, mint a tudás... a „többség” még mindig bedől neki (tudattalanja elfogadja). Az ellenzék negatív minősítése - állandó ismétléssel - mily kellemes „aktus” lett!

De a politikai cél: a "duma" (mondjuk magyarázkodásnak) ama apelláló törekvése, annál hatékonyabb, minél kevésbé racionális... hogy informálásra hamis is, túlzó is- kit érdekel már...

 

…partot csak a sodródók érhetnek.

Komor az ég,

új arcotok itt a rég,

és szálljatok szerte- és égjetek egybe,

mert az úszó árral szemben

nem ússza meg sorsát,

ki, más fényű tüzén ég?-- (szőke)

 

2014. 09. 26.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 199
Tegnapi: 202
Heti: 580
Havi: 4 190
Össz.: 431 639

Látogatottság növelés
Oldal: Hajnalhasadás vagy alkony...
RE - FLEXI - OK - © 2008 - 2019 - reflexiok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »